Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kompaktni luksuz

[TEST] Mercedes-Benz B 180 CDI Urban

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jednoj od najbogatijih paleta modela među svim proizvođačima, Mercedes-Benz već deset godina ima rješenje za manje obitelji. Ono se naziva B klasom, a ovom smo prilikom testirali doista privlačnu dieselsku izvedbu, premda je riječ praktički tek o početku ponude.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna INSIDER Imperija uzvraća udarac – detaljni popis Mercedes-Benz modela do 2020. godine Slika nije dostupna KLASIK Ove fotke pokazuju koliko se unutrašnjost automobila promijenila u posljednjih 40 godina!

Pred točno deset godina, Mercedes-Benz je na tržišta izbacio prvu generaciju B klase, popunjavajući time još jednu nišu u svojoj ionako širokoj paleti modela. Bio je to odgovor na, u to vrijeme strelovito rastući, segment kompaktnih obiteljskih jednovolumena koji tada nije niti imao predstavnika u premium segmentu. S pogonom na prednje kotače, praktičnom karoserijom i za Mercedes tipično velikom broju mogućih kombinacija motora, mjenjača i opreme, ovaj je automobil brzo i s lakoćom zauzeo svoju visoku poziciju.

Druga generacija mercedesove B klase predstavljena je na frankfurtskom salonu 2011, a aktualni model njezina je osvježena ili facelift izvedba. Inače, s B klasom smo se upoznali još u Ženevi, u ožujku 2005. u isto vrijeme kada je Mercedes krenuo u svoju veliku "dieselsku ofenzivu" najavljujući značajno proširenje ponude modela pokretanih Common Rail motorima.

U ponudi na hrvatskom tržištu nalazi se osam motorizacija aktualne B klase, četiri dieselske i četiri benzinske. Uz to, potrebno je napomenuti da je na velikom broju izvedbi, uz ručni 6-stupanjski, dostupan i automatski 7-stupanjski mjenjač, a dvije benzinske i dvije dieselske izvedbe B klase nude se i uz pogon na sva četiri kotača, poznat kao 4Matic. Konačno, tu je i B 200 pokretan prirodnim plinom. Konačno, Mercedes-Benz B klasa je dostupna uz linije opreme Style, Urban i AMG Line.

Cijene Mercedes-Benz B klase kreću od 217.962 Kn koliko je potrebno izdvojiti za početni dieselski model B 160 CDI. Najskuplja dieselska izvedba, 220 CDI 4Matic stoji 312.445 Kn, početni benzinski model B 180 stoji 215.634 Kn, a najskuplja B klasa je 326.754 Kn vrijedni B 250 4Matic s 2-litrenim benzinskim motorom snage od 211 KS...

Cijeli članak pročitajte na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene