Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kao u SF filmu

Tajne interijera sljedeće mercedesove S klase

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razvoj današnjih automobila nezamisliv je bez svakojakih elektroničkih gadgeta. Predstavlja li to doista i napredak, vidjet ćemo uskoro u sljedećim generacijama visokosofisticiranih modela.

Trenutnu generaciju Mercedes-Benzove S klase još uvijek gotovo da možemo nazvati tržišnim novitetom, no već sada znamo kako bi se sljedeća na tržištu trebala pojaviti otprilike 2018./19, a mercedesov šef odjela unutarnjeg dizajna je s javnošću upravo podijelio i nekoliko pojedinosti o tom budućem modelu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KLASIK Ove fotke pokazuju koliko se unutrašnjost automobila promijenila u posljednjih 40 godina! Slika nije dostupna TEST TEST: Mercedes-Benz GLA – zasluženi redizajn koji se ne vidi, ali osjeća...

Naime, Jan Kaul, je potvrdio kako u Mercedesu rade na razvoju sustava koji bi omogućio vozaču upravljanje pojedinim drugim sustavima unutar automobila putem gestikulacije. Kaul nije htio ulaziti u detalje već je rekao kako ćemo tehnologiju prepoznavanja gestikulacije vidjeti "vrlo skoro".

Također, Kaul je rekao kako bi Mercedes mogao integrirati infotainment sustav u digitalnu instrumentnu ploču. Nešto slično je napravio Audi na novom TT-u, no Kaul je dodao kako u Mercedes nešto naprave "zato što je to dobro za nas, a ne zato što je to učinila konkurencija"...

Na kraju dodajmo kako u budućoj S klasi možemo očekivati i lagana jednodjelna sjedala, pojedine dijelove interijera izrađene korištenjem 3D pisača kako bi se isti brže proizvodili te bili jednostavniji za izradu i ugradnju što će se dakako pozitivno odraziti na njihovu cijenu i sl.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene