Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Turbo snaga

Svi porscheovi modeli na turbo pogon, osim GT3 i GT3 RS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se kako će tradicionalni ljubitelji Porschea uskoro pretrpjeti još jedan udarac.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Manje vizualne i nešto veće tehničke izmjene Porsche najavio osvježenu izvedbu modela 911 Slika nije dostupna Snage do 400 KS Porsche najavio 4-cilindrične motore za modele Boxster i Cayman

Prema najnovijim saznanjima skorašnji facelift Porschea 911 će dovesti gotovo do izbacivanja atmosferskih motora iz ponude. Naime, Car Magazine javlja kako će se osvježeni 911 na tržištu pojaviti krajem sljedeće godine te će gotovo sve izvedbe, osim GT3 i GT3 RS, biti pokretane motorima potpomognutim turbopunjačima.

Nadalje, vjeruje se kako će obujam 6-cilindričnih Carrerinih pogonskih strojeva biti smanjen sa 3,4 na 2,9 litara te kako će uz pomoć spomenutih turbopunjača ovi motori razvijati snagu od oko 300 kW, odnosno nešto iznad 400 KS te najveći okretni moment oko 550 Nm.

Što se Carrere S tiče obujam njegovih motora se ne bi trebao mijenjati, dakle ostao bi na 3,8 l, no uz turbopunjače snaga bi im narasla na oko 395 kW, odnosno 537 KS, a okretni moment na oko 704 Nm. To bi također značilo kako će se snaga izvedbi Turbo i Turbo S podići na oko 600 KS, ako ništa drugo kako bi se opravdala njihova prisutnost u ponudi.

Jedini modeli koji bi i dalje ostali pokretani atmosferskim modelima bi bili GT3 i hardcore izvedba GT3 RS koji će performanse pokušati popraviti prvenstveno značajnim smanjenjem mase automobila. Za sada nije poznato hoće li se na tržištu pojaviti GT2, dok bi nedavno predstavljeni 911 GTS također trebao krenuti putem turbopunjača.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene