Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mercedes dobio nakon dva mjeseca

Jurio Švicarskom 290 km/h, kazna 1,08 milijuna franaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šveđanin koji je svojim novim Mercedesom SLS u Švicarskoj vozio 290 km/h, prekoračivši time brzinu za čak 170 km/h, preuzeo je nakon dva mjeseca svoj automobil, kojeg je netom nakon uhićenja zaplijenila policija.

No, istraga protiv 37-godišnjeg prekršitelja još nije završena. Ukoliko se proglasi krivim, prijeti mu rekordna kazna. Naime, u Švicarskoj se prekršaji kažnjavaju obzirom na prihode koje ostvaruje prekršitelj. U ovom slučaju, zakon propisuje moguću kaznu od 300 dnevnica, po tarifi od 3.600 švicarskih franaka. Riječ je, dakle, o kazni u iznosu od 1,08 milijuna franaka, odnosno 800 tisuća eura.

Pročitajte i ovo Rochers-de-Naye tragedija u Alpama Majka s djecom otišla na planinarenje, a onda im se izgubio svaki trag: Pronađeni su mrtvi Kokain - 2 Podržao i dio struke Glavni grad jedne od najbogatijih europskih zemalja želi legalizirati kokain: "Konzumenti bi znali što kupuju, bilo bi sigurnije"

Neslavni rekorder je izjavio kako s radarom koji ga je uslikao nešto zasigurno nije u redu, jer brzina nije bila tako velika. No, sud ima i izjave nekoliko svjedoka koji tvrde kako se Šveđanin samo smijao i govorio kako bi uslikana brzina bila i veća da je radar bio na drugom mjestu.

Svi vi koji uskoro putujete na skijanje u Švicarsku, iz ovog primjera svakako možete izvući pouku.

Emisiju Automotiv gledajte nedjeljom, u jutarenjm terminu programa Nove TV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene