Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadzorne kamere

Svaki spašen život višestruk je povrat uloga u videonadzor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Video nadzor je jedan od važnijih sistema kojima se povećava sigurnost na modernim autocestama. Po tom pitanju naše autoceste ni po čemu ne zaostaju za onim što viđamo u zapadnoj Europi.

U sustavu Hrvatskih autocesta, na gotovo tisuću kilometara, trenutno je aktivno čak 838 nadzornih kamera. Najveći dio nalazi se na pravcu A1, što je i razumljivo ako uzmemo u obzir broj tunela i njihovu dužinu. Nadzorne kamere su i jedan od faktora pri Euro TAP ocjenjivanju tunela, a visoke ocjene koje naši tuneli u zadnje vrijeme dobivaju, govore da je i video nadzor tome doprinio.

Pročitajte i ovo Gužve na cestama - 15 HAC poslao upute Pripazite! Očekuju se velike gužve u prometu, poznato gdje se očekuju poteškoće i zastoji Gužve na naplatnim kućama (Foto: Dnevnik.hr) MINISTARSTVO NAJAVILO Hrvatska mijenja način naplate cestarine: Pogledajte kad starta novi sustav i što se još mijenja

Na snimkama nadzornih kamera može se zaista vidjeti svašta, od vrlo opasnih do smiješnih ili tragikomičnih situacija. Ako je potrebna intervencija policije, hitne pomoći ili vatrogasaca, oni su u trenu obaviješteni, ili se kasnije mogu koristiti snimljenim materijalom. Važnost nadzornih kamera je i u tome što se smanjuje gubitak vremena kod intervencija gdje svaka sekunda može odlučivati o životu i smrti. Svaki spašen život višestruko isplaćuje sve što je uloženo u video nadzor, i on može samo pomoći da sve službe, ne samo one vezane uz Hrvatske autoceste, budu učinkovitije.

Emisiju Automotiv pogledajte u nedjelju, u jutarnjem terminu programa Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene