Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Noviteti A, B i C segmenta

Suzuki planira šest noviteta do 2017.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suzuki je službeno potvrdio kako će do 2017. europskim kupcima ponuditi čak šest novih automobila i to po dva za A, B i C segment.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Legenda živi Nabrijani Suzuki Swift Slika nije dostupna Suzuki Swift vs. Toyota Yaris VIDEO: Birajte između jurnjave i udobnosti

Prvi će noviteti biti Celerio i Vitara, koji će stići već sljedeće godine, a koji su redom predstavljeni ranije ove godine na ženevskom i pariškom auto salonu.

Ove će modele slijediti hatchback prema konceptu blizak Swiftu, no veći, odnosno ponudit će veću zapreminu prtljažnika te veću ponudu prostora unutar putničke kabine, a vjeruje se kako će nositi ime Baleno. Unatoč nešto većim dimenzijama Baleno bi trebao biti 90-ak kilograma lakši od Swifta. Također, ovaj bi novitet trebao biti nešto više podnice, udobniji te malo manje dinamičan od Swifta.

Premijera ovog automobila će se vjerojatno održati na sljedećem ženevskom auto salonu, a prodaja će vjerojatno započeti u prvoj polovici 2016.

Suzuki također radi na sestrinskom modelu malenom Celeriju koji bi trebao biti "funky automobil A segmenta". Njegova se premijera očekuje sljedeće godine u Frankfurtu, a početak prodaje sredinom 2016.

Peti novitet je sljedeća generacija modela Swift koji će se na tržištu pojaviti 2017, a trebala bi ga odlikovati "niža silueta i mladenačka privlačnost", a u ponudi će se naći i Swift Sport izvedba pokretana 4-cilindričnim 1,6-litrenim turbobenzinskim motorom.

Konkretniji podaci o šestom novitetu za sada nisu poznati, no očekuje se kako će se raditi o nasljedniku modela Jimny. Suzuki je već ranije najavio kako se nasljednik modela Grand Vitara vjerojatno neće naći u ponudi.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene