Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pristupačno, praktično i ekonomično

Suzuki objavio nove fotografije modela Baleno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski je proizvođač nedavno službeno potvrdio kako će na predstojećem frankfurtskom auto salonu predstaviti novi Baleno. Tu je objavu popratio najavni video i jedna fotografija, a sada stižu dvije nove slike i par tehničkih pojedinosti o ovom hatchbacku B segmenta.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEST Vitara je najbolji benzinski SUV? Slika nije dostupna Koji je vaš izbor? Top 10 modela automobila iz Ženeve na listi želja Hrvata

S novim smo fotografijama dobili uvid u izgled prednjeg kraja ovog automobila koji jasno podsjeća na konceptni iK-2 s kojim je Baleno i najavljen na proljetnom ženevskom auto salonu. Naravno, konačni je rezultat nešto "blaži" od studije, no i dalje je riječ o automobilu jednostavnog i čistog, a privlačnog dizajna. Dakle, upravo onakav kakav se i očekuje od cijenom pristupačnog gradskog automobila.

Najavni je koncept bio dimenzija 4023 x 1920 x 1450 mm, dok mu je međuosovinski razmak iznosi 2520 mm, a produkcijski bi model tu trebao ostati vjeran studiji. Prema najavama putnička će kabina biti vrlo prostrana, u odnosu na spomenute dimenzije, a isto vrijedi i za prtljažni prostor.

Osnovu motorizacije će činiti novo razvijeni 1,0-litreni BoosterJet turbobenzinski motor s izravnim ubrizgavanjem, a tu je i SHVS, odnosno Smart Hybrid Vehicle by Suzuki. Radi se o tzv. blagom hibridnom sklopu kod kojega će elektropokretač - generator pomagati spomenutom motoru. Uz malu masu, što može zahvaliti novoj lakoj platformi, Baleno bi trebao biti ekonomičan i dinamičan automobil.

Prodaja na europskim tržištima kreće sljedećeg proljeća, a kupci mogu očekivati i relativno bogato opremljen automobil.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene