Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Superchips razvio novu ECU mapu za Volkswagen Polo GTI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnici Volkswagen Polo GTI modela koji traže jeftino rješenje za poboljšanje performansi svojih malih gradskih ljubimaca od sada na raspolaganju imaju novi tuning paket iz radionice Superchipsa.

Superchips Ltd više od deset godina službeni je tuning partner Volkswagen Racinga za Ujedinjeno Kraljevstvo, a ovi tuning stručnjaci upravo su predstavili ECU remap program za najnoviju generaciju Volkswagen Polo GTI modela s 1.4 TSI Twincharge benzinskim motorom koji donosi povećanje snage i okretnog momenta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SEAT najavio opaki Leon Cupra R model Slika nije dostupna Superchips tuning Moćna Astra OPC dobila dodatnu snagu

Polo GTI u standardnoj konfiguraciji donosi kvalitetnu kombinaciju male mase, kompaktnih dimenzija i ekonomične potrošnje zahvaljujući četverocilindričnom 1.4-litrenom benzinskom motoru sa sustavom izravnog ubrizgavanja i kompresijom zraka u obliku superpunjača koji radi do 3.000 o/min nakon čega posao preuzima turbo punjač koji se aktivira iznad 3.000 o/min za maksimalnu izlaznu snagu od 180 KS i maksimalan okretni moment od 250 Nm.

Kao i kod Golf GTI-a, i VW Polo GTI sa svojim 1.4 TSI twincharge motorom vrlo dobro reagira na odabrane tuning mjere posebice u rukama iskusnih tuning stručnjaka poput ekipe iz Superchipsa a uz 7-stupanjski DSG mjenjač predstavlja vrlo zanimljivu gradsku jurilicu.

Stručnjaci za elektroničke sustave iz Buckinghama s veseljem su se prihvatili posla razvijanja nove ECU mape koja podiže snagu Polo GTI-a na maksimalnih 204 KS dostupnih pri 6.500 o/min što je tek 9 konjića manje od Golf GTI-a. Maksimalan okretni moment porastao je na sveukupno 285 Nm a isti je dostupan pri 3.475 o/min.

VW Polo GTI sa Superchipsovim ECU remapom na cesti će biti još živahniji i s boljim odazivom gasa od serijskog modela. U kombinaciji s vučnim potencijalom u srednjem rasponu okretaja i većim ukupnim maksimalnim okretnim momentom, Polo GTI sa Superchips ECU remapom biti će sposoban mjeriti se i s puno većim igračima.

Negativna strana priče leži u šasiji Polo GTI-a koja se i u standardnom obliku bori s manjkom prianjivosti, podupravljanjem i proklizavanjem kotača a s 27 KS više ti će problemi postati samo još naglašeniji.

Superchips ECU remap za Polo GTI dostupan je pri cijeni od 455 britanskih funti (4.140,00 kn) a isti se može već danas naručiti on-line.. Uz 1-godišnju garanciju ovo je doista dobra vrijednost za novac.

Obzirom da je prodaja najmanjeg GTI modela u ponudi Volkswagena blago rečeno skromna, ovakav tuning program pomoći će da mali sportaš privuće još potencijalnih kupaca.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene