Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz pomoć baterija

Sljedeći Tesla Roadster stiže 2017.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Model R će biti nasljednik Roadstera i na tržištu bi se trebao pojaviti tijekom 2017. Ranije je to nego što su prethodne izjave pojedinih vodećih teslinih ljudi dale naslutiti.

Tesla Motors bi do 2018. na tržište mogao lansirati ček četiri nova modela. Naime, sada već znamo kako će do tada na tržište stići crossover pod oznakom Model X, kao i manja limuzina koja će nositi oznaku Model 3, a Auto Bild javlja kako u Tesli razmatraju ideju razvoja i proizvodnje kompaktnog tzv. gradskog modela, a pridružio bi mu se i Model R.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najsnažniji roadster Aston Martin predstavio V12 Vantage S Roadster Slika nije dostupna Roadster se priključio MINI obitelji

Kompaktni bi model nosio oznaku C i vrlo vjerojatno bi se radilo o hatchbacku veličine Golfa i drugih sličnih automobila. Također, taj bi automobil imao nižu cijenu od Modela 3 koji će na američkom tržištu stajati od oko 35.000 Dolara (oko 26.130 Eura). S tehničke strane, ta bi dva automobila trebala biti gotovo identična.

Tesla Motors trenutno uživa veliku popularnost pa ne treba čuditi da su odlučili pojačati svoju prisutnost na tržištu ali i svoj imidž. Teslin potpredsjednik odjela prodaje, George Blankenship, još je ranije izjavio kako će nasljednik aktualnog Roadstera (na slikama) do 100 km/h ubrzavati za manje od 4 sekunde te imati električnu autonomiju od preko 320 km.

Više čitajte na Autonet.hr

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene