Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moderno i retro u isto vrijeme

Sljedeće godine stiže novi Ford GT

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ford je na detroitskom auto salonu predstavio konceptnu najavu nove generacije modela GT čiji će pogonski sklop razvijati snagu veću od 600 KS.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prelazak na ekologiju Detroit: Brze jurilice zamijenili električni automobili Slika nije dostupna Slab, ali stabilan oporavak Detroitska 'Velika trojka' objavila solidan rast prodaje auta

Konkretnije, prema službenim najavama ovaj će automobil, kao i detroitsku studiju, pokretati bi-turbo V6 EcoBoost motor, no nažalost za sada nisu poznati konkretniji podaci.

Što se dizajna ovog automobila tiče, sukladno ranijim najavama, radi se o kombinaciji modernog i retro dizajna, dakle s očitim utjecajima prethodnih generacija. Iza oblika ovog automobila se krije veliki rad na optimiziranju aerodinamičkih svojstava i stvaranju većeg downforcea pa u jednu ruku možemo reći i kako je forma podređena namjeni, što i priliči automobilu kojega jegov proizvođač opisuje kao "ultra-high-performance supercar".

Naime, uz bi-turbo 3.5 V6 EcoBoost motor snage preko 600 KS novi bi Ford GT trebala krasiti i relativno mala masa. Konkretnije, osnovu konstrukcije čini aluminij, a karoserije ugljična vlakna pa je za očekivati kako će se raditi o lakšem automobilu, a većoj agilnosti i boljim voznim svojstvima će pripomoći i pojedini elementi aktivne aerodinamike. Ovdje još vrijedi spomenuti i 7-stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke, pushrod ovjes s podesivom visinom podnice, carbon-ceramic kočnice te 20-colne kotače s michelinovim Pilot Super Sport Cup 2 gumama.

Na kraju spomenimo jednostavno i funkcionalno uređenu unutrašnjost, da ne kažemo sportski ogoljenu, koja se može pohvaliti sportskim upravljačem, digitalnom i u potpunosti prilagodljivom instrumentnom pločom, Sync 3 infotainment sustavom i sličnim detaljima.

Kao što smo ranije već spomenuli dolazak novog Forda GT na tržište se očekuje krajem iduće godine.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene