Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sportski crossover

Sljedeća generacija Volkswagen Tiguana u Coupe R izvedbi s 300 KS?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema navodima izvora u Volkswagenu su odlučili proširiti ponudu sljedeće generacije modela Tiguan, između ostalog, s novom karoserijskom izvedbom te njenom R verzijom.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najava novog dizajna Volkswagen C Coupe GTE Slika nije dostupna Über Golf Volkswagen dao zeleno svjetlo za Golf R 400?

Naime, britanski Autocar javlja kako je volkswagenov R odjel dobio zadatak pripremiti Cupe R verziju koji će pokretati 2,0-litreni 4-cilindrični turbo benzinski motor snage oko 300 KS te najvećeg okretnog momenta od 380 Nm koji će se na podlogu prenositi putem 6-stupansjkog DSG mjenjača i 4Motion sustava pogona na sva četiri kotača.

Uz snažniji motor ovaj bi model trebao obiti i novi aero paket, bogatiju opremu i razne ukrase, unaprijeđeni kočnički sustav, ovjes i upravljač i sl, a za ubrzanje do 100 km/h će mu navodno biti potrebno tek nešto više od 5 sekundi.

Premijera standardne izvedbe druge generacije Tiguan se očekuje sljedećeg mjeseca na frankfurtskom auto salonu, a krajem godine bi trebala stići i verzija s produljenim međuosovinskim razmakom te sa sedam sjedala. Coupe bi se ponudi pridružio najkasnije tijekom 2017, a Coupe R bi na tržište trebao stići do 2018.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene