Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KLASIK

Skup klasičnih Opela podsjetnik je na neka ljepša vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rijetkima je, nažalost, poznato kako ne morate posjedovati neki stari model Ferrarija, Porschea ili neke druge ekskluzivne marke, kako bi imali dobar razlog za odlazak na okupljanja klasičnih automobila

Vlasnici starih i danas rijetkih modela te štovatelji Opelove značke u Njemačkoj ovaj vikend organiziraju najveći skup starih vozila, 17. po redu. Prilika je to mlađim generacijama upoznati modele Opela kroz povijest o kojima su samo mogli čuti od svojih djedova, a za sudionike prilika da svoje limene ljubimce malo izvezu na zrak. Čak 3.000 automobila koji stižu iz cijele Europe, garancija je okupljenima da vide neke od najrjeđih modela marke iz Rüsselsheima.

Ovo je jedan od onih vikenda koji će svi ljubitelji Opela i općenito klasičnih vozila posebno podcrtati na kalendaru. U organizaciji grada Rüsselsheima i Opela, cijelo mjesto postaje izložbeni paviljon na otvorenom prepun eksponata proizvedenih prije 1987. godine.

Posjetitelji će modele poput Super 6 Gläser kabrioleta iz 1937. godine ili Admirala A V8 imati prilike usporediti s aktualnom postavom Opelovih modela poput Insignije i Cascade.
Godišnji susret klasika na popularnom "Opelvillenu", na kojem će pojaviti čak i bicikli, motocikli, ali i traktori, pravi je vrhunac svakom automobilskom entuzijastu.

Ako se kojim slučajem nađete u blizini Rüsselsheima, imat ćete priliku vidjeti ikone marke poput 4/12 poznatijeg pod nazivom Laubfrosch iz ranih 1920-ih godina, zatim prvi Kadett iz 1938., dok će ljubitelji lijepih linija najviše vremena izgubiti kružeći oko Opel GT-a iz 1968. godine.

Povijest automobilskih marki posebna je svaka na svoj način, zato su okupljanja poput ovog Opelovog idealan prikaz kako se svijet autoindustrije podizao i napredovao.

Zato, predahnite malo i detaljno pogledajte fotogaleriju.
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KLASIK Zašto će Volkswagenov kombi živjeti vječno? Slika nije dostupna KLASIK Lijepa Diana i danas privlači poglede na špici!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene