Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više razloga

Škoda potvrdila - Roomster neće dobiti nasljednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Škode je stigla potvrda ranijih glasina koje su ukazivale na to da model Roomster neće dobiti nasljednika, odnosno da ovaj češki proizvođač ne namjerava proizvesti drugu generaciju ovog malog MPV-a.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Klasik Sjećate se ovih konceptnih automobila? Gdje su nestali i u što su se pretvorili... Slika nije dostupna INSIDER Automobilske predrasude - što ljudi misle o vama ako vozite BMW, Fiat ili Hondu?

Odluka je donijeta nedavno iako je razvoj novog modela navodno već bio u poodmakloj fazi. Ipak, ne radi se o prekidu značajnijeg razvojnog procesa s obzirom kako je novi Roomster ustvari trebao biti prerađena verzija volkswagenovog Caddyja.

Među osnovnim razlozima za ovakvu odluku se vjerojatno kriju slabiji prodajni rezultati, potreba štednje i orijentiranja na isplativije modele cijele grupacije radi Dieselgatea što uključuje i veću orijentaciju Škode prema crossoverima i SUV-ovima.

Podsjetimo, Škoda je već potvrdila lansiranje SUV-a sa sedam sjedala na sljedećem pariškom auto salonu u listopadu iduće godine, a radit će se tek o prvom od nekoliko crossover/SUV vozila ovog proizvođača, uz dakako ostale profitabilnije novitete.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene