Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Finale 28. siječnja

Škoda bira najboljeg vozača godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I ove godine Škoda, Auto klub i Oryx Centar za sigurnu vožnju, traže naj-vozača Hrvatske. Interes za ovo natjecanje bio je prilično velik jer osim ove titule, najbolji će kući otići s vrijednom nagradom, novom Škodom Fabijom.

'Najvozač HR je više od same utrke. To je spoj znanja, vještina i tehnika vožnje u sigurnim ali nikako jednostavnim uvjetima. Naravno, biti naj vozač HR znači dobiti nagradu, novu Škodu Fabiju potpuno opremljenu Simply Limited', rekla je Elisabeth Bruder, direktorica marke Škoda.

Pročitajte i ovo Anja Perković i Miljenko Gočin - 3 Detalji nesreće Zašto je sletio s ceste autobus pun djece? "Čovjek je bio odgovoran i procijenio da je bolje skliznuti u odvodni kanal" ZET autobusi pijani 50-godišnjak Brutalno napadnut ZET-ovac: Lupao po vratima busa, a kad mu je vozač otvorio, udarao ga šakom u glavu

Stručnjaci Auto kluba ove su godine odlučili malo izmijeniti raspored natjecanja. Kandidatima na testnom poligonu Centra za sigurnu vožnju nije bilo nimalo lagano. Vrijeme je, kao i uvijek, ono što dijeli najbolje i najlošije. No, u utrci s vremenom se često i griješi. U slučaju rušenja ili dodirivanja čunja, slijedi stroga penalizacija.

50 sretnika, koji su između tristotinjak prijava odabrani slučajni odabirom, nije pokazivalo nervozu. Natjecatelji su pristigli iz cijele Hrvatske. Nije im bilo teško potegnuti do Zagreba jer se svi, naravno, nadaju osvajanju vrijedne nagrade. A u dominaciji muškaraca našle su se i dvije djevojke.

Slalom vožnja se naizgled čini laganom, no svi su ovi vozači prvi puta sjeli u testni auto koji pak nije imao precizne niskoprofilne gume. Dakle, trebalo je uskladiti više presudnih faktora, dok je, očekivano, najviše problema stvarala slalom vožnja unatrag. Dakle, subota 28. svibnja, finale Najvozača Hrvatske. Dođite, pogledajte vještine desetorice finalista i zabavite se zajedno s obitelji.

Emisiju Automotiv gledajte nedjeljom u jutarnjem terminu programa Nove TV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene