Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri razine opreme

Simpatična nova Micra krajem studenog na našem tržištu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Micra, automobil kojeg je nacrtalo dijete u vrtiću, a potom je dizajner dodao detalje potrebne za serijsku proizvodnju, ukratko bi glasio poetski opis automobila koji je svojim izgledom doslovce šokirao auto industriju. Od tada je prošlo sedam godina i vrijeme je za novu, četvrtu Micru.

Ali, ovaj put nema kreativnosti razigranog djeteta. Čini se kako kupci ipak nisu bili oduševljeni otkačenim dizajnom, barem ne u onoj mjeri koji bi zadovoljavao blagajnu u Japanu. Šteta, jer je Micra, voljeli ju ili mrzili, izgledala drugačije, simpatično, originalno. S novom je generacijom Nissan potpuno izgubio hrabrost, no jedna je osobina zadržana - i novi model izgleda simpatično. Dame će reći – slatko, a one će po svemu sudeći, ponovo biti glavni kupci.

Pročitajte i ovo Carlos Ghosn (Foto: AFP) Optužen za malverzacije Smjenio ga upravni odbor: Uhićeni Carlos Ghosn više nije na čelu Nissana Slika nije dostupna Sportski Leaf sa stražnjim pogonom Nissan Esflow koncept

Osnovni podaci govore kako je neznatno povećan međuosovinski razmak dok je dužina narasla za 6 centimetra, na ukupno 3,8 metara. Manje od Pola, ali potpuno identično Yarisu. Time je kabina postala prostranija, unatoč tome što je visina smanjena za dva centimetra. K tome, linija krova je posebno optimizirana za smanjenje buke dok je prtljažnik s 265 litara najmanji u klasi. Očekivano, jer Micra je i najmanji gradski automobil.

Dva motora za europsko tržište

Europsko tržište dobiva dva motora. 1,2 litreni trocilindraš s varijabilnim upravljanjem ventilima razvija 80 konja i 108 Nm momenta. Još jedan naj - Micra je s 915 kilograma najlakši automobil svoje kategorije, što se odrazilo i na potrošnju – svega 5 litara.

Uz dodavanje mehaničkog kompresora i direktnog ubrizgavanja, isti motor razvija 98 konja i 142 Nm. Uz start-stop sustav, Micra s ovim agregatom troši još i manje, samo 4 litre i time emisiju CO2 spušta ispod 100 grama po kilometru. Izvrsno, no jači motor na tržište stiže tek na proljeće.

Za oba su motora predviđena dva mjenjača – ručni s pet stupnjeva ili bezstupanjski automatik. Dizelaša uopće neće biti u ponudi, kao niti verzije s troja vrata. Premalo je, naime, kupaca zainteresirano za te opcije.

Jednostavan, povoljan model

Kabina se predstavlja s velikim preglednim instrumentima te sa simpatičnim komandama klima uređaja. Prisutno je dosta tvrde plastike, dakle u skladu s filozofijom koja Micru pozicionira među jednostavne, povoljne modele.

I dalje će u ponudi biti tri razine opreme: Visia , Acenta i Tekna. Već i osnovni model dolazi s podesivim servo upravljačem, ABS-om i ESP-om, sa šest zračnih jastuka, klimom, radijom, daljinskim centralnim i električnim podizačima prozora sprijeda.

>> Provjera kočnica: Nissan opoziva 539.886 vozila

Za europsko tržište Micra će se proizvoditi u novoj tvornici u Indiji iz koje prvi primjerci u Hrvatsku stižu krajem studenoga. Cijena – od 76.900 kuna. Iako je japanska klinka izgubila dio osobnosti, prema prvim kilometrima koje smo odvezli u danskoj prijestolnici, Micri predviđamo solidan uspjeh.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene