Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Shelby najavio novi GT500 Super Snake sa 850 KS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Shelby American, podružnica Carroll Shelby International Inc.-a, ovih je dana predstavila javnosti novi Shelby GT500 Super Snake za 2013. godinu, najsnažniji ikada u pola stoljeća dugoj tradiciji ove tvrtke.

Za modelsku godinu 2013., Shelby American uzeo je serijski Ford GT500 i odveo ga na novu razinu performansi s novim opcionalnim dodacima i stilskim elementima. Kupci mogu birati između Satin Black ili Gloss White trkaćih pruga koje dolaze u kombinaciji s novim naplatcima u Satin Black ili Bright Silver Metallic, a nove srebrne ili plave pruge dolaze u kombinaciji s određenim bojama karoserije iz postojeće ponude.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Karsan osvaja Ameriku Turski taxi za centar New Yorka Slika nije dostupna Predstavljanje Brutalni Ford Focus RS500

Serijski model dolazi sa 662 KS a opcionalno se može naručiti s čak 850 KS (ugradnjom Shelby / Ford Racing Whipple ili Kenne Bell superpunjača).

Shelby American proizvesti će sveukupno 500 primjeraka ovog posebnog izdanja a Super Snake za 2013. biti će dostupan u coupe ili kabriolet karoserijskoj formi u svim raspoloživim bojama karoserije koje Ford Motor Company inače nudi za Shelby GT500.

''Kada je Ford lansirao Shelby GT500 za 2012. godinu, bombardirali su nas zahtjevima da Shelby American napravi Super Snake paket za automobil,'' rekao je John Luft, predsjednik Shelby Americana. ''Naš tim na tom je projektu blisko surađivao s Ford Racing odjelom i drugim ključnim partnerima ne bi li razvili savršen paket za novog Snake-a. Rezultat je najsnažniji Super Snake model sa 662 KS koji je jeftiniji od prethodnih modela. Nakon zaokruživanja nekoliko polja na popisu dodatne opreme, možete se odvesti kući sa cestovno legalnom zvijeri od 850 KS,'' dodao je Luft.

Po prvi put u povijesti Shelby American nuditi će mogućnost ugradnje proširenja samo za stražnji kraj a i paket za prednji i stražnji kraj, tzv, ''wide body'' što smo mogli vidjeti na Carroll Shelby Tribute modelu koji su razvili Ford i Shelby American i predstavili u Montereyu.

Osim povečanja snage Shelby je ugradio i novi dorađen ovjes, nove Shelby 20-inčne naplatke i performansne gume, Shelby / Borla ispušni sustav, kovane Shelby / Wildwood kočnice s 6-klipnim kliještima sprijeda i 4-klipnim kliještima straga i poprečno bušenim / ventiliranim diskovima te otvore za zrak za hlađenje prednjih kočnica.

Shelby GT500 Super Snake za 2013. godinu prodavati će se po početnoj cijeni od 83.195 američkih dolara (63.831 EUR) za verziju sa 662 KS te 94.195 dolara (72.271 EUR) za model sa 850 KS.

Novi Super Snake proizvoditi će se u limitiranoj seriji od 500 jedinica u tvornici Shelby Americana u Las Vegasu. Za one koji žele biti doista jedinstveni, postoji mogućnost da naruče svoj jedinstven Shelby Super Snake preko Interneta korištenjem softvera ''Build-One'' na internetskoj stranici proizvođača.

Shelby GT500 Super Snake za 2013. biti će predstavljen na nadolazećoj Barret-Jackson aukciji kolekcionarskih automobila u Las Vegasu koja je na rasporedu od 27. do 29. rujna.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene