Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dieselgate

Šef Grupe Volkswagen podnio ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi čovjek Grupe Volkswagen, Martin Winterkorn odlučio je podnijeti ostavku na svoju funkciju nakon velikog skandala kojega mnogi već sada nazivaju Dieselgate.

 

Pročitajte i ovo Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture Očekuju odgovore Mrak Taritaš o aferi s Geodetskim fakultetom: "Ovo poprima sve strašnije razmjere. Ministrica Obuljen Koržinek sad se već dobrano preznojava" Slika nije dostupna INSIDER Dizelima nije odzvonilo! Zamijenite stari za novi uz 74.000 kuna popusta...

Podsjetimo se, utvrđeno je kako je oko 11 milijuna prodanih vozila njemačkog automobilskog diva opremljeno posebnim programom koji omogućuje varanje na testu emisija štetnih plinova.

Winterkorn je u svojoj ostavci između ostalog izjavio kako "...kao šef preuzima odgovornost za nepravilnosti koje su pronađene u dieselskim modelima" te da to radi u "interesu kompanije" iako smatra kako sam nije učinio ništa loše. Također, Winterkorn je iznenađen da je "...nepoštivanje pravila na takvoj razini uopće moguće u Volkswagenu" te da zbog svega smatra da je Volkswagenu potreban "fresh start, uključujući i vodstvo kompanije".

Martin Winterkorn zaključuje da se "...proces rasvjetljavanja ove situacije mora nastaviti" jer je to jedini način da se vrati povjerenje u VW Grupu te da je osobno uvjeren kako će cijela grupacije u tome i uspjeti.

Sutra bi se trebao održati sastanak nadzornog odbora VW Grupe na kojem će biti predloženo novo vodstvo ovog njemačkog proizvođača automobila.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene