Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karavanska jurilica

Seat upotpunio vrh svoje ponude - Stigao Leon ST Cupra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Seat je još u ožujku prošle godine na ženevskom auto salonu predstavio Cupra izvedbe modela Leon u verzijama s trima i petorim vratima, a sada je na red za predstavljanje došao i karavanski ST, čime je ponuda Cupra izvedbi modela Leon napokon potpuna.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kopija starog A4 VIDEO: Seat Exeo ostavlja odličan dojam Slika nije dostupna Impresivne karakteristike Uzorna germanska izrada s više temperamenta

Poput svoje manje braće ST Cupra će kupcima također biti dostupan u dvije izvedbe, a obje će pokretati 4-cilindrični 2,0-litreni turbobenzinski motor. Konkretnije riječ je o izvedbama ST Cupra snage 195 kW, odnosno 265 KS te ST Cupra 280 snage 206 kW, odnosno 280 KS. Obje verzije razvijaju najveći okretni moment od 350 Nm.

Izvedba ST Cupra 280 opremljena opcijskim DSG mjenjačem će do 100 km/h ubrzat za 6 sekundi, dok će ona s ručnim mjenjačem biti sporija za svega 0,1 s. Slično je i o kod modela ST Cupra koji će se DSG-om do stoke stići za 6,1 s, a s ručnim mjenjačem za 6,2 sekunde. U svim izvedbama najveća brzina je elektronički ograničena na 250 km/h.

Nadalje, Leon ST Cupra je opremljen DCC (Dynamic Chassis Control) sustavom koji će ovisno o uvjetima na cesti prilagoditi ovjes, a tu je i prednji diferencijal. Također, ovi će modeli standardno dolaziti s 18, odnosno 19-colnim kotačima (ST Cupra 280), a snažnija se izvedba može dodatno razlikovati krovnim spojlerom, Cupra natpisom na kočničkim kliještima, crnim retrovizorima te drugim manjim ukrasima izvana te u unutrašnjosti automobila.

Obje verzije će standardno dolaziti s LED prednjim i stražnjim svjetlima, sportskim sjedalima obloženim Alcantarom, LED ambijentalnom unutrašnjom rasvjetom, infotainement sustavom Media System Plus sa 6,5-inčnim zaslonom u boji i sl.

Prvi javni nastup ovog automobila se očekuje na ženevskom auto salonu u ožujku nakon čega će uslijediti i prve isporuke.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene