Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sljedeće godine nova generacija

Seat predstavio osvježenu Ibizu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolski je Seat na auto salonu u Barceloni predstavio osvježenu izvedbu modela Ibiza koja će svojim kupcima ponuditi manje izmjene dizajna, nove motore i nekoliko drugih tehničkih novosti.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neobična metoda Zbog epidemioloških mjera angažirali strane bivše špijune: Nadgledat će ilegalne zabave, pa čak i u privatnim kućama Slika nije dostupna Najjači adut atraktivan izgled Ibiza Sport Coupe dokaz da je Seat najsportskiji dio Volkswagena

U Seatu napominju kako je Ibizin dizajn još uvijek svjež i moderan te su stoga bile potrebne tek manje izmjene stylinga koje uključuju osvježena prednja svjetla s LED svjetlima za dnevnu vožnju, nove 16 i 17-colne naplatke te dvije nove boje vanjskog laka (Moonstone Silver sivu i Chilli crvenu).

Slično je i s interijerom gdje su manje razlike primjetne na upravljaču, otvorima za ventilaciju, instrumentnoj ploči, središnjem stupu te drugim detaljima uključujući i nove kvalitetnije materijale mekše na dodir. Također, bit će proširene mogućnosti personalizacije automobila izborom različitih ukrasa, presvlaka i sl.

Osvježena će se Ibiza moći pohvaliti i bogatijom sigurnosnom opremom poput sustava prepoznavanja umora vozača, sustava automatskog kočenja nakon sudara i sl, a tu su i novi infotainment sustav s integriranom navigacijom te novi audio sustav (Seat Sound System).

Kada je riječ o motorizaciji osvježena će Ibiza biti dostupna s 3-cilindričnim 1,0-litrenim motorom snage 75 KS u atmosferskoj te 95 i 110 KS u turbo izvedbama, a ljubiteljima benzinaca će biti dostupan i 1,4-litreni TSI snage 150 KS (110 kW) i najvećeg okretnog momenta od 250 Nm. Snaga dieselske motorizacije, odnosno 1,4-litrenog TDI motora će iznositi 75, 90 i 105 KS.

Spomenuti će motori biti standardno upareni sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, a TSI 110 KS i TDI 90 KS će opcijski biti dostupni i sa 6-stupanjskim DSG mjenjačem s dvije spojke.

Prodaja osvježene Ibize počinje najkasnije ove jeseni, a ovaj će model na tržištu ostati prisutan sve do dolaska nove generacije čija se premijera očekuje do kraja sljedeće godine.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene