Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VRUĆI METAL

San svih dostavljača! Njihov posao više neće biti najstresniji na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako ste ikada htjeli posjedovati vozilo u prirodnoj veličini koje nalikuje na dječju igračku, tvrtka s 'otoka' će vam rado ostvariti san

Industrija automobila je zbog zagađenja okoliša neprestana tema medija. No limeni ljubimci iz dana u dan postaju sve brižniji prema okolišu, ali i sve manje oku ugodniji, dok mnogo veći zagađivači, kao što su kamioni, vješto prolaze ispod radara. Ipak, iz Londona nam dolaze odlične vijesti.

Pročitajte i ovo Brod Fremantle Highway Fremantle Highway Počelo tegljenje broda na kojem je izgorjelo gotovo tri tisuće automobila: Operacija procijenjena na 14 sati Slika nije dostupna VRUĆI METAL Pogledajte kako je krajolik Lijepe naše ukrasio fotografije novog Bentleyja!

Royal Mail (britanska Kraljevska Pošta) koja je u posljednjih 500 godina za prijevoz pisama i paketa koristila konje, kočije i benzinska, odnosno dizelska vozila, a danas ima flotu od oko 49.000 vozila, odlučila se okušati u ekološkom svijetu te je od tvrtke Arrival na korištenje uzela 9 električnih kamiona. Tri će biti manja, od 3,5 tone, dok će ostalih šest biti 6, odnosno 7,5 'tonci', a služit će za prijevoz pošte iz distribucijskih centara do lokalnih mjesta. Međutim, ekologija nije glavna stavka u cijeloj priči, već dizajn.

Iz Arrivalove tvornice proizašla su vozila koja kao da su izvađena iz crtanog filma i postavljena na cestu. Time je zagarantirano da će iznimno simpatičan dizajn punih 365 dana uljepšavati svakodnevicu prolaznika i klijenata, a i kao što smo već pisali, budućnost na struju je postala još za nijansu atraktivnija.

Valja napomenuti kako izgled novih Royal Mailovih kamiona koji s jednim punjenjem mogu proći 160 km, nije samo atraktivan, već i inteligentan. Ogromno vjetrobranskog staklo vozaču daje visoku razinu vidljivosti, čime se zadovoljava strogi londonski 'Direct Vision Standard' koji zahtijeva da vozač mora biti u mogućnosti vidjeti svaki kutak svojeg kamiona, bez korištenja retrovizora ili kamera.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene