Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlasnicima poziv u servis

Novi sigurnosni problemi na 600.000 Toyotinih vozila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanska korporacija Toyota objavila je da poziva vlasnike 600,000 minivan vozila Sienna prodanih u SAD-u od 1998. do ove godine, zbog opasnosti od odpadanja rezervne gume s vozila, što je novi u nizu sigurnosnih problema koji pogađa tog velikog autoproizvođača.

 Toyotin najnoviji opoziv vrijedi za modele Sienne 1998.-2010. s prednjim pogonom, koji su prodani ili registrirani u 20 američkih saveznih država s hladnom klimom. Toyota u priopćenju navodi da korozija izazvana solju kojom se posipaju ceste, može dovesti do pucanja čeličnog užeta koje drži rezervnu gumu i pada gume na cestu, što dovodi u opasnost druge vozače. Toyota tvrdi da ne zna za nezgode ili ozljede izazvane tim problemom.

Pročitajte i ovo Povlačenje soka Opoziv proizvoda Povlači se serija popularnog soka Automobili na aukciji Javna dražba Država zaradila 200.000 eura: "To je mačak u vreći, na nekom dobijemo, na nekom izgubimo"

>> Toyota s američkog tržišta povukla Lexus GX 460

No, američka Nacionalna uprava za sigurnost cestovnog prometa (NHTSA) je objavila da je primila šest pritužbi zbog otpadanja rezervnih guma sa Sienna. Novi Toyotin poziv dolazi u trenutku kada se planira još jedno saslušanje u američkom Kongresu, na kojem će se razmatrati mogući problemi s elektronikom kod nekontroliranog ubrzavanja Toyotinih vozila.

Japanski proizvođač povukao je više od osam milijuna vozila u svijetu, zbog neispravne papučice gasa i nekontroliranog ubrzavanja, što je naštetilo ugledu tvrtke, godinama znane po sigurnim i pouzdanim vozilima. Čelnici tvrtke obećali su da će brzo reagirati na sve sigurnosne probleme. Unatoč sigurnosnim problemima i masovnom opozivu vozila, Toyota je u SAD-u u ožujku povećala prodaju vozila za 40 posto, zahvaljujući velikoj akcijskoj kampanji prodaje s nula posto kamata na kredite. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene