Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezultati testiranja

Rumunjska Dacia Duster vrlo loša u slučaju naleta na pješaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S posljednjeg testiranja organizacije Euro NCAP, provedenog na šest automobila, stigli su zanimljivi rezultati.

Naime, potpuno je podbacila Dacia Duster. Rumunjski je SUV jedva osvojio tri zvjezdice. Prema nedavno uvedenim strožim pravilima, kod testnih se kandidata ocjenjuje i opremljenost sigurnosnim sustavim.

Pročitajte i ovo Novčanica od 50 eura 50 eura Nasjela na lažne eure: Policija podsjeća kako ih prepoznati Dva eura, Ilustracija Vrijednost im raste Imate kovanicu od dva eura? Dobro je pogledajte, možda držite kolekcionarski primjerak

Tako je Duster bio jedini kandidat na testu bez ESP sustava, što je utjecalo na konačnu ocjenu. Uz to, Duster se pokazao vrlo lošim u slučaju naleta na pješaka, a prijetnja opasnim ozljedama je posebno izražena kod odraslih putnika u vozilu. Kod vozača su najviše ugroženi prsa i noge.

Iako je Duster masivniji od malenih elektro automobila – Mitsubishi i-MIEV-a, Peugeot Iona i Citroena Z-Zero, oni su se ipak pokazali čvršćima. Elektro klinci su zaradili 4 zvjezdice, a stručnjaci u Euro NCAP su uvjereni kako će ovi automobili u budućnosti moći osvojiti i maksimalnih 5 zvjezdica.

>> Posrnula rumunjska ljepotica procvjetala

To je pak pošlo za rukom Hyundaiju ix20, koji se, zanimljivo, pokazao vrlo stabilnim i u opasnom naletu na stražnji kraj vozila. Najboljim ocjenama također se mogu pohvaliti i Nissan Juke, Mitsubishi ASX te BMW X1.

Emisiju Automotiv gledajte u jutarnjem terminu, u nedjelju na programu Nove TV.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene