Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Luksuzni vjetar u kosi

Rolls-Royce predstavio model Dawn

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski proizvođač luksuznih automobila je objavio prve fotografije, video zapis i podatke o svom novom modelu pod nazivom Dawn čija će službena premijera za javnost biti održana na predstojećem frankfurtskom auto salonu.

 

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Gettyimages) napadač priveden Sumanuti napad nožem u centru Frankfurta: Muškarac izbo najmanje troje ljudi, dvoje zadobilo po život opasne ozljede Slika nije dostupna Kaos u Frankfurtu Prosvjedovali protiv mjera, a zatim se skupili i oni koji su bili protiv prosvjeda. Policija ih tjerala vodenim topom

U osnovi riječ je o cabrio izvedbi modela Wraith, no proizvođač navodi kao se radi o novom luksuznom kabrioletu koji ima čak 80% jedinstvenih dijelova karoserije i razlike su primjetne. Također, u Rolls-Royceu ovaj model nazivaju "jedinim svjetskim super luksuznim modernim kabrioletom sa četiri sjedala".

Dakako, puno je raznih ukrasnih detalja, bogata je oprema i sl, a kupcima će biti dostupne i razne mogućnosti personalizacije automobila, uključujući i izbor između nekoliko 20 i 21-colnih naplataka. O luksuznom interijeru ne treba trošiti puno riječi, a ističu se napredni audio sustavsa 16 zvučnika, 10,25-inčni središnji zaslon, unaprijeđeni infotainment sustav i sl.

Sklopivim krovom, koji će se podići, odnosno spustiti u "gotovo potpunoj tišini", je moguće upravljati pri brzinama do 50 km/h i za kompletiranje radnje će mu biti potrebno oko 20 sekundi. Nadalje, krov će ponuditi odličnu izolaciju, a kada je spušten strujanje vjetra u kabini je na vrlo niskoj razini.

Na kraju dodajmo kako će Dawn pokretati 6,6-litreni bi-turbo V12 snage 420 kW, odnosno 570 KS pri 5250 o/min te najvećeg okretnog momenta od 780 Nm koji će biti dostupan već od 1500 o/min. Za ubrzanje do 100 km/h će mu trebati 4,9 sekundi, dok će mu najveća brzina biti elektronički ograničena na 250 km/h.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene