Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Užitak za sva osjetila iz Rolls-Roycea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Beijing Motor Showu koji se ovih dana održava u tom kineskom gradu Rolls Royce predstavio je Six Senses Concept a radi se o posebno opremljenom modelu Ghost koji je osmišljen s ciljem da stimulira svako od pet osjetila, poimence vid, zvuk, okus, miris i dodir.

Rolls-Royce Motor Cars na ovogodišnjem auto salonu u Pekingu s ponosom je predstavio svoj Ghost Six Senses koncept, a i s punim pravom obzirom da je ovo najluksuzniji Ghost model ikada proizveden. Six Senses koncept utjelovljuje bogato iskustvo, stručnost i vrhunsku kvalitetu koje serijski dolazi sa svim Rolls Royce modelima s još više istinskog užitka za sva osjetila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Aston Martin predstavio posebna izdanja Dragon 88 Slika nije dostupna Plug-in hibridna limuzina iz Audi-a

Na prvi pogled na ovo posebno izdanje Rolls Royce Ghost modela svih pet osjetila trenutačno prelazi u stanje delirija raskošno opremljenim interijerom s materijalima poput najfinije kože, ukrasnih detalja od drva i tepiha od najmekanije vune.

Ovaj prekrasan Rolls Royce Ghost izveden je s besprijekornim ukusom. Njegova biserna 'Carrara White' boja dodatno naglašava nove kovane naplatke dok je uopće teško koncentrirati se na vanjski izgled automobila čim krajičkom oka uhvatimo pogled na interijer. Bogatstvo detalja od drva koji savršeno naglašavaju bijelu boju kože upotpunjeno je mnoštvom drugih sitnih detalja koje bi mogli istraživati cijeli dan i noć.

Već više od jednog stoljeća Rolls Royce ponosi se vrhunskom kvalitetom izvedbe svojih luksuznih automobila i ugodom u vožnji koju između ostalog pruža i tih, gotovo bešuman rad njihovih motora. Međutim Rolls Royce brend ulaskom u 21. stoljeće s modelima poput Ghosta i Phantoma također je odlučio svojim kupcima ponuditi i vrhunski auditorni užitak tehnološki naprednim sustavima koji reproduciraju glazbu na doista impresivan način. Audio sustav u konceptnom Ghost Six Senses modelu s jednakom kvalitetom ispunjava i prostran stražnji dio putničkog prostora zahvaljujući unaprijeđenom pojačalu i dodatnim zvučnicima u kožnim naslonjačima ne bi li izvor zvuka bio što bliže uhu putnika.

Najfiniji materijali koji preplavljuju interijer nisu samo izuzetno ugodni na dodir već stvaraju i specifičan miris jedinstven za Rolls Royce automobile. Bogata aroma koja će dočekati putnike u Ghost Six Senses konceptu rezultat je najfinije mekane kože koja se proteže po ručno rađenim sjedalima kao i laganim mirisom orahovog drva koje krasi komandnu ploču i druge površine u interijeru.

U unutrašnjost vozila ulazi jako puno prirodnog svjetla na račun panoramskog krova koji poseban ugođaj pruža prilikom vedrih noći pružajući pogled na zvjezdano nebo. Za potpuni užitak između stražnjih sjedala nalazi se mali hladionik za bocu šampanjca i stalak za čaše.

Osjet dodira neprekidno je stimuliran raznim teksturama od detalja od kroma hladnih na dodir do mekane kože i glatkih drvenih površina. Debeli tepisi od ovčje vune doslovce prizivaju da skinete cipele i uronite stopala u oblak mekoće a isti materijal korišten je i u prtljažnom prostoru kako ne bi oštetili taj Louis Vuitton set kofera. Vrata prtljažnika se naravno otvaraju pomoću daljinskog upravljača ne bi li svaka radnja bila što ugodnija i bez imalo napora.

Za pogon je i dalje zaslužan fenomenalni V12 bi-turbo motor koji istiskuje 570 KS pri 5.250 okr/min i 780 Nm okretnog momenta dostupnih pri samo 1.500 okr/min. Do 100 km/h ubrzava za 4.9 sekundi te postiže maksimalnu brzinu od 250 km/h (naravno, elektronski ograničenu). Masa vozila iznosi 2.490 kg.

''Ghost Six Senses koncept predstavlja luksuzno okruženje dizajnirano za kupce s najistančanijim ukusom,'' rekao je Torsten Müller-Ötvös, izvršni direktor Rolls Roycea. ''Ovaj koncept pravi je užitak za sva osjetila i odvodi vas na mjesto koje nadilazi pojam luksuznog interijera automobila. Ako se opustite na par trenutaka osjetiti ćete nešto što iako je vrlo teško definirati naši kupci jako dobro razumiju,'' dodaje Müller-Ötvös.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene