Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brzi odgovor

Renault radi na konkurentu citroenovom C4 Cactusu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Renault navodno sprema konkurenta citroenovom C4 Cactusu, a pojedini britanski mediji izvještavaju kako su već imali prilike vidjeti prototip u renaultovim pogonima, odnosno najavni studijski model, no nažalost fotografiranje je bilo zabranjeno.

 

Pročitajte i ovo Carlos Ghosn (Foto: AFP) Vodio i Nissan Dao ostavku iz zatvora: Carlos Ghosn više nije na čelu francuskog Renaulta Carlos Ghosn (Foto: AFP) USPON I PAD VELIKOG BOSSA Zvali su ga "ubojicom troškova", divio mu se cijeli svijet, a sada je završio iza rešetaka

Ipak, isti izvori navode kao ova studija nosi naziv Value Up, no nije poznato kada će ju Renault predstaviti široj javnosti. Konceptno taj bi model trebao biti upravo ono što je i Cactus, odnosno mali gradski crossover s posebnim naglaskom na dizajnu i bogatijoj opremi.

Naime, upravo bi unutrašnjost trebala biti najsnažniji adut za privlačenje budućih kupaca pa će tako instrumentna ploča biti u potpunosti digitalna, središnji bi zaslon trebao biti dijagonale 7 inča i osjetljiv na dodir, a putem njega će se upravljati većinom infotainment sustava.

Što se tehničkih podataka tiče oni su za sada nepoznati, no ovaj bi se model u svojoj konačnom produkcijskom obliku trebao temeljiti na novoj platformi jeftinijoj od one na kojoj se bazira Clio. Nadalje, pokretali bi ga manji i relativno slabiji motori koji će ponuditi veći stupanj ekonomičnosti, a izrada će općenito biti jednostavnija kako bi se snizili troškovi proizvodnje, ali i održavanja.

Ekonomičnosti će pripomoći i niska masa, Value Up navodno teži 830 kg, kao i kod Cactusa. Isto tako manja će masa, unatoč slabijim motorima, omogućiti zadovoljavajuće performanse , ovog prvenstveno gradskog automobila. U spomenuti je koncept ugrađen 3-cilindrični benzinac obujma 1.0 litre.

Dobar prikaz smjera u kojem Renault namjerva krenuti je navodno koncept Eolab (na slici) s ovogodišnjeg pariškog auto salona. Nadamo se kako ćemo uskoro znati više.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene