Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najava novog modela

Renault predstavio konceptni Alpine Celebration

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Renault je ovog vikenda na Le Mansu predstavio konceptni model Alpine Celebration s kojim se obilježava šezdeseti rođendan branda Alpine, ali i njegova revitalizacija. Naime, ovaj je model ustvari konačni i izgledom vrlo bliski najavni koncept produkcijskog automobila koji će na tržište stići tijekom iduće godine.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prije svega sportski Ponuda renaultovog Alpinea bi mogla uključivati SUV-ove i hibride Slika nije dostupna Povratak cijenjenih sportaša Renaultov sportski model Alpine stiže 2017.

Što se samog dizajna tiče Alpine Celebration je očito moderna interpretacija klasičnog A110 Berlinetta, s prepoznatljivim stražnjim krajem, dvostrukim prednjim svjetlima, zaobljenom linijom krova i sličnim detaljima.

S prethodnom studijom A110-50 novi Alpine Celebration dijeli prije svega tek poznatu kombinaciju plave i narančaste boje, a tu su i retro inspirirani lakometalni naplaci iza kojih se nalaze snažne kočnice. Od detalja vanjskog izgleda spomenimo još i fiksno stražnje krilo, par završetaka ispušnih cijevi te stražnje svjetlo za maglu inspirirano onima iz F1.

Što se tehničkih detalja tiče ovaj model ima središnje smješteni motor, no nije poznato o kojem se točno pogonskom stroju radi. Dakako, glavni kandidati su 4-cilindrični turbobenzinski 1,6 iz Clia RS i 2.0 iz Meganea RS. Nadalje, pretpostavlja se kako je motor uparen sa automatskim mjenjačem s dvije spojke, dok bi produkcijska izvedba navodno trebala biti dostupna i s ručnim prijenosom.

Na kraju dodajmo kako bi AS1 (Alpine Sport 1), što je očekivano ime produkcijske izvedbe, trebala imati pogon na stražnje kotače te težiti oko 1100 kg. Vjeruje se kako bi njegova premijera trebala biti održana sljedećeg proljeća na ženevskom auto salonu.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene