Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz pomoć Aston Martina

Red Bullov cestovni model stiže 2018.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski izvori navode kako su Aston Martin i Red Bull Racing sklopili sporazum o zajedničkoj suradnji na razvoju cestovnog automobila austrijske F1 momčadi koji bi se na tržištu trebao pojaviti tijekom 2018.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U skladu s trendovima Aston Martin službeno najavio crossover, nove platforme i obnovu ponude Slika nije dostupna Prikladan prijevoz [VIDEO] Aston Martin DB10 posebno za Bonda, James Bonda

Već su se ranije mogle čuti najave kako Red Bull namjerava proizvesti cestovni model u suradnji s Infinitijem, odnosno Nissanom, no čini se kako tome ipak neće biti tako. Prednost je dakle dobio Aston Martin što bi mogao biti znak i novih odnsa u Formuli 1 s obzirom kako neki nagađaju da će Austrijanci uskoro promijeniti dobavljača motora, odnosno prijeći s Renaulta (Renault-Nissan), na Mercedes (Daimler je vlasnik manjeg dijela Aston Martina i s njim već surađuje na određenim područjima).

Redbullov Adrian Newey je navodno već započeo rad s astonovim dizajnerima na vanjskom izgledu te aerodinamici ovog superautomobila koji bi trebao biti konkurencija McLarenu P1, Ferrariju LaFerrari i sl. Očekuje se kako će određene dijelove ovaj novitet posuditi s astonovog modela Vulcan, no u osnovi će se ipak raditi o dva zasebna projekta.

Nadamo se kako ćemo uskoro znati više.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene