Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Nordschleife

Range Rover Sport najbrži je SUV na Nurburgringu (NOVE FOTOGRAFIJE)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Land Rover je ponosno objavio da je njihov novi Range Rover Sport SVR upravo postao najbrži SUV na popularnom Nurburgring Nordschleifeu.

Range Rover Sport SVR upravo je postao najbrži proizvodni SUV nakon što je oborio rekord u pripadajućoj klasi vozila na Nurburgring Nordschleifeu s prolaznim vremenom po krugu od 8 minuta i 14 sekundi. Rekord je oboren sa serijski proizvodnim modelom a za upravljačem je bio testni vozač Land Rovera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Range Rover Sport SVR pogoni jača verzija Land Roverovog 5.0-litrenog V8 motora sa superpunjenjem čija je izlazna tuningom podignuta na 550 KS što je povećanje od 40 KS u odnosu na standardni motor.

Ubrzanje do 100 km/h traje samo 4,7 sekundi što je vrhunski rezultat obzirom da ovaj Supercharged V8 SUV na vazi pokazuje čak 2,3 tone. Maksimalna brzina iznosi 260 km/h.

To je prvi proizvod koji je izašao iz novo uspostavljenog odjela Jaguar Land Rovera s intrigantnim nazivom 'Special Operations Division', a radi se o Range Rover Sport modelu koji je u potpunosti orijentiran ka visokim performansama, i to više negoli ikoji RR Sport model dosad.

Isti se može podičiti s agresivnijim izgledom karoserije koji uključuje stražnji difuzor, veće usisnike zraka i mrežastu rešetku. Među ostalim valja spomenuti četiri ispušne cijevi na stražnjem kraju kao i visoko-performansni kočioni sustav te veće alu naplatke.

Stigao novi Range Rover Sport

Ovako izgleda kineska kopija Range Rover Evoquea

Land Rover priprema potpuno novi Discovery koji će biti pravo tehnološko čudo!

Mike Cross iz Land Rovera rekao je: ''Nurburgring je najbolje mjesto za razvoj i testiranje vozila. Željeli smo vidjeti da li bi se jedan SUV mogao ponašati kao performansni automobil u ovoj vrlo zahtjevnoj okolini. Rezultati su doista spektakularni a Range Rover Sport SVR je pokazao nevjerojatne sposobnosti i performanse.''

Proizvođač kaže da su isto postigli ''bez kompromisa glede tradicionalnih terenskih sposobnosti po kojima je ovaj model i dalje vodeći u klasi, a ustupaka nije bilo ni glede udobnosti.''

Range Rover Sport SVR u prodajne salone Land Rovera stiže sljedeće godine a dotad možete pogledati što ovaj monstruozni SUV može na jednoj od najzahtjevnijih staza na svijetu.

Uz to, upravo su stigle nove službene fotografije, pa zavirite u našu veliku fotogaleriju!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene