Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Facelift s novim motorom

Range Rover predstavio osvježeni Evoque

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Land Rover će na predstojećem ženevskom auto salonu predstaviti osvježenu izvedbu modela Range Rover Evoque koja će se uz određene vizualne dorade moći pohvaliti i onima tehničke naravi.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Autobiography Ultimate Edition Vrhunski luksuzni terenac iz Range Rovera Slika nije dostupna Kahn Cosworth Sport RS300 FOTO: Range Rover Sport na steroidima

Kada je riječ o stylingu razlike su primjetne već na prednjem kraju automobila koji donosi redizajnirani branik, veće otvore za usis zraka, dorađenu masku motora, prilagodljiva LED prednja svjetla, a na stražnjem kraju se ističe nova grafika LED svjetla, novi spojler, manje izmjene branika i sl, a priču o osvježenom stylingu svakako zaokružuju novi dostupni naplatci.

Unutrašnjost će donijeti nove obloge vratiju, nova sjedala i unaprijeđenu izvedbu infotainement sustav čiji će središnji dio činiti 8-inčni zaslon osjetljiv na dodir putem kojega će se upravljati većinom tzv. on board sustava.

Najvažniju novost čini novi Ingenium TD4 turbodieselski motor koji pripada novoj pogonskoj obitelji JLR-a (Jaguar Land Rover) te koji je zahvaljujući svojoj aluminijskoj kontrukciji do trideset kilograma lakši od svog prethodnika. Nadalje, ovaj će pogonski stroj biti dostupan u dvije izvedbe snage 110 i 132 kW, odnosno 150 i 180 KS, a prosječna će im se potrošnja kretati ispod 5 l/100 km.

Također, u ponudi će se nalaziti i Si4 turbobenzinski motor snage 177 kW, odnosno 240 KS, s kojim će Evoque ubrzavati do 100 km/h za 7,6 sekundi i dostizati najveću brzinu od 217 km/h uz prosječnu potrošnju od 7,8 l/100 km.

Na kraju dodajmo kako će osvježeni Evoque biti osjetno opremljeniji automobil s posebnim naglaskom na sigurnosnoj opremi gdje se posebno ističu napredniji sustav sprječavanja nenamjernog prelaska u drugu voznu traku, sustav automatskog kočenja, sustav nadzora pozornosti vozača i sl, a vozne će sposobnosti u off-road uvjetima povećati sustav ATPC (All-Terrain Progress Control) koji je posuđen od veće braće.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene