Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova perjanica

Predstavljena nova generacija guma za sportska i SUV vozila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošli je tjedan u Oryx Centru za sigurnu vožnju, odabranim hrvatskim novinarima i kolegama iz jugoistočne Europe, predstavljena nova perjanica u ponudi renomiranog njemačkog proizvođača guma – Continental.

Riječ je o novoj generaciji gume iz programa SportContact, namijenjene sportskim automobilima i SUV vozilima visokih performansi.

Pročitajte i ovo PR Voltime Tajno oružje svih vozača: mini uređaj koji napuhuje gume bez uporabe snage PR Brand ambasador Donna Vekić: Brand ambasador marke Peugeot u Hrvatskoj

'Iskoristili smo priliku doći ovdje u zanimljiv Centar za sigurnu vožnju kako bi našim klijentima i novinarima s prostora bivše Jugoslavije u dva dana predstavili našu novu gumu za osobna vozila – Conti SportContact 5', rekao je Miloš Radosa, iz Continentala

Novi model mijenja iznimno popularni Continental SportContact 3, koji se dokazao kao pneumatik vrhunskih karakteristika te je, kao takav, izabiran od strane proizvođača automobila za prvu ugradnju na svojim vozilima.

No, novi je SportContact 5 u svakom pogledu još bolji, što smo imali prilike i isprobati na dva zahtjevna testna poligona.

'Iskreno govoreći, jako smo zadovoljni radom našeg instituta za istraživanje i razvoj jer smo u odnosu na SportContact 3 postigli značajna poboljšanja u gotovo svim parametrima. Posebno ću naglasiti kako smo smanjili otpor kotrljanja, guma je izdržljivija i dulje traje, a i kočenje na mokrom je poboljšano', dodaje Radosa.

Da nije riječ tek o markentinškom triku, dokazuje i činjenica kako je SportContact 5 već ubilježio pobjede na usporednim testovima ljetnih guma visokih performansi.

'Kao što je poznato, kod guma uvijek postoji kompromis u raznim parametrima no, srećom, mogu reći kako nema stavke koja je lošija u odnosu na SportContact3. Sjajan je to rezultat našeg razvojnog tima.'

Posebnost gume je nova smjesa naziva Black Chili, s kojom se postižu vrhunska svojstva…

Novi Sport Contact 5 će se nuditi u profilima 50 i 45 za osobne automobile te u profilima od 55 do 40 za SUV-ove. Također, Continental nudi i varijaciju ove gume s dodatkom 'P' u nazivu, namijenjenu vozilima ultra visokih performansi, s brzinama većim od 300 km/h…

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene