Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Predstavljen je novi BMW serije 6 Coupe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon kabrioleta, Bavarci su pokazali i zatvoreni model koji u prodajne salone stiže u rujnu.

U odnosu na prošlu generaciju, takozvanog 'morskog psa', novi je model čak osam centimetara duži, četiri širi te nešto niži, što mu automatski osigurava još markantniji nastup. U skladu s dimenzijama povećan je i međuosovinski razmak, na 286 milimetara, čime je dobiveno još više mjesta u unutrašnjosti 4,9 metara dugačkog luksuznog kupea.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Atraktivni dodatak ponudi Predstavljen novi Mini Convertible Slika nije dostupna Kad ga Juha zakuha Bentley je najbrži na ledu

U ponudi će biti dva benzinska motora nove generacije, što kod BMW-a, kao i kod većine njemačkih proizvođača automobila, znači izravno ubrizgavanje goriva i turbo punjenje.
Model 640i pogoni trolitreni šesterocilindraš snažan 320 konja i uz okretni moment od 450 Nm. Dovoljno za svega 5,4 sekunde za ubrzanje do 100 km/h.

Za ljubitelje dubokog zvuka tu je model 650i, čija V8-ica istiskuje 407 konja i 600 Nm. Ova šestica ubrzava za 4,9 sekundi dok je 250 km/h najveća brzina kod oba modela. Posebnost novog modela je i pogon na sve kotače.

Tako će se 650i moći naručiti i s BMW-ovim X Drive sustavom.
Ljubitelji štedljive vožnje morati će pričekati dolazak modela 640d. Iz 3 litre i šest cilindara BMW jamči 313 dizelskih konja i 630 Nm okretnog momenta. I taj će model do stotke juriti za svega 5,5 sekundi.

Emisiju Automotiv možete pratiti na programu Nove TV.

Automatski mjenjač s osam brzina je standardan kod svih modela.

U Njemačkoj će 640i trebati platiti 74.700, a 650i s X Drive-om, čak 89.100 eura.

Što se tiče opake M6 izvedbe, njen je dolazak predviđen za kraj 2012. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene