Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ženevksa ljepotica

Predstavljen Italdesign Giugiaro GEA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznata talijanska dizajnerska kuća i karoserijska radionica Italdesign Giugiaro je na ženevskom auto salonu službeno predstavila svoj novi konceptni model GEA kojega službeno opisuje kao "studiju luksuza bliske budućnosti".

 

GEA je elegantna autonomna limuzina s 26-colnim naplatcima sa čak 60 krakova. Ukupna masa mu iznosi 2000 kg, a karoserija i šasija su izrađeni od kombinacije aluminija, ugljičnih vlakana i magnezija. Dimenzije mu iznose 5,37 x 1,98 x 1,46, a međuosovinski mu je razmak dugačak 3.33 m. Sustav rasvjete prednjeg i stražnjeg kraja se temelji na audijevoj laserskoj i LED tehnologiji.

Nadalje GEA-u pokreću četiri električna motora snage 142 kW, odnosno 190 KS koji zajednički razvijaju snagu od 570 kW, odnosno 775 KS. To je dovoljno da GEA s lakoćom dosegne najveću brzinu od 250 km/h. Njegove baterije se mogu puniti indukcijom što eliminira potrebu za kabelom i električnom utičnicom.

Prilikom ulaska u automobil će vas na ulazu dočekati "virtualni crveni tepih", a unutar putničke kabine se udobna sjedala, veliki 12,3-inčni zaslon u boji koji predstavlja instrumentnu ploču i uz koju se nalaze dva dodatna manja ekrana na kojima se prikazuje slika s bočnih kamera, a duž prednje armature se također nalazi veliki zaslon kojim se upravlja raznim infotainment sustavima.

Suvozačevo sjedalo se može okrenuti prema stražnjem dijelu kabine koja je također opremljena velikim LED ekranima. Nadalje, putnici se mogu koristiti i posebnom aplikacijom za pametne telefone koji su integrirani u sjedala, koja je razvijena u suradnji s LG-om, a putem koje se telefonom može upravljati raznim on-board sustavima.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene