Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Off-road Atom

Predstavljen Ariel Nomad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su krajem prošle godine objavljene najavne skice Ariel Motor Company je sada u potpunosti predstavio svoj novi model - Nomad, koji bi se mogao pokazati još zabavnijim od originala.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pet godina kome Bivši premijer Ariel Sharon prebačen na kućnu njegu Slika nije dostupna Nalazi se u bolnici u komi VIDEO: Sharon dobio skulpturu koja diše

Naime, u osnovi Nomad je off-road verzija poznatog Atoma, od kojega ga prvenstveno razlikuje povišena podnica, dorađeni ovjes, veći kotači (7Jx15) te off-road gume (235/75R15) te razne dorade šasije koja će mu omogućiti svladavanje zahtjevnijih terena, a tu je dodatna zaštita u slučaju prevrtanja.

Inače dimenzije mu iznose 3215 x 1850 x 1425 mm, a međuosovinski razmak 2348 mm, dok mu trag kotača sprijeda i otraga iznosi 1585 mm. Pristupni je kut velikih 71, a odlazni još većih 82 stupnja.

Važan podatak je činjenica kako Ariel Nomad teži svega 670 kg, a pokreće ga hondin 2,4-litreni turbobenzinski motor snage 175 kW, odnosno 238 KS pri 7200 o/min te najvećeg okretnog momenta od 300 Nm pri 4300 o/min. S motorom je uparen 6-stupanjskim mjenjačem koji spomenutu snagu i moment na podlogu prenosi pomoću pogona na dva kotača.

Sve u svemu ovaj će automobil do 100 km/h ubrzati za svega 3,4 sekunde i dosegnuti najveću brzinu od 201 km/h.

Prodaja će započeti ovog ljeta, a cijena će mu na domaćem, britanskom tržištu kretati od 27.500 Funti (35.115 Eura) bez PDV-a. Zainteresirani će ga kupci dakako moći dobiti u izvedbama s upravljačem na lijevoj i desnoj strani.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene