Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Side-by-Side

Pravo vozilo za zabavu: Kymco UXV 500

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz šaroliku ponudu vrlo dobrih Quad vozila, tajvanski Kymco, na tržištu dvo i četverokotača prisutan već više od 45 godina, u svoju je ponudu uveo i Buggy model.

U biti, nije riječ o klasičnom buggyju, znači vozilu namijenjenom za plažu, već o takozvanom Side-by-Side vozilu, svojevrsnom križancu između ATV-a, odnosno Quada, i terenca. A na to jasno asocira njegov izgled. Kada ne bi imao zaštitni roll-bar, odnosno čvrsti metalni kavez koji se izdiže iznad glava vozača i svozača, mnogi bi i pomislili kako je riječ o nešto većem Quadu. No, sa svojih 2 metra i 88 centimetara dužine te metar i pol širine, UXV 500 je ipak osjetno veći i od najvećih quadova. A upravo mu taj podatak omogućuje veću iskoristivost, kao i klasično automobilsko pozicioniranje vozača i suvozača. Najbolje je reći kako je UXV 500 veći i od Smarta.

Da nije riječ tek o vozilu za zabavu otkriva pogled na stražnji kraj. UXV ima poseban tovarni prostor u koji je moguće utrpati stvari do maksimalno 190 kilograma. Dakle, par vreća cementa, ili pak drva, ili razne potrepštine potrebne za rad u vinogradu ili masliniku. Uz to, tovarni je prostor, pomoću hidraulike, moguće nagnuti, čime se olakšava istovar sipkog tereta ili predmeta veće težine. Kako mu i samo ime govori, UXV 500 je opremljen jednocilindričnim vodeno hlađenim motorom zapremine 500 kubika. Težak je samo 525 kilograma, pa motor od 37 konja i 38 Newton metara nema nikakvih problema s pokretanjem, bilo da je riječ o praznom ili natovarenom vozilu.

Zabavni Kymco

Prijenos je riješen klasičnim skuterovskim CVT mjenjačem, a, naravno, opremljen je i hodom unazad. Komande su klasične automobilske, što je još jedan razlog zašto mnogi Side-by-Side vozila svrstavaju među automobile i daju im naziv Buggy. Pogon je, razumljivo, na sve kotače, no posebnost ovog modela je što se, pomoću gumba, pogon može prebaciti samo na prednje kotače. Naravno da je njegovo prirodno okruženje off-road, no niti vožnja cestom nije neudobna. Dapače, iznimno je zabavna, ali pravo umijeće, ali i zadovoljstvo za vozača, UXV 500 pokazuje na makadamu i u blatu. Zabavni Kymco je moguće opremiti krovom, vjetrobranskim staklom, električnim vinčom ili ralicom za snijeg. Dostupan je po cijeni od 76.000 kuna, pa ako trebate sposobnog radnika ili pak pravo vozilo za zabavu, UXV 500 svakako zaslužuje preporuku.

Emisiju Automotiv gledajte nedjeljom u jutarnjem terminu na Novoj TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene