Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadnja svoje vrste

Potpuno obnovljena posljednja Škoda 996 Supersport

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedina preživjela Škoda 996 Supersport je u potpunosti obnovljena od strane svog proizvođača i ubuduće će činiti dio stalnog postava u škodinom tvorničkom muzeju u Mlada Boleslavu.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Klasik Sjećate se ovih konceptnih automobila? Gdje su nestali i u što su se pretvorili... Slika nije dostupna INSIDER Automobilske predrasude - što ljudi misle o vama ako vozite BMW, Fiat ili Hondu?

U Škodi navode kako je riječ je o jedinom preostalom modelu iz 50-ih godina prošlog stoljeća kada su proizvedena tri primjerka ovog automobila koji je zadnji put na trkaćoj stazi viđen 1962. Ovaj konkretni model je bio u vlasništvu slovačkog trkača Ivana Micika, a 2007. ga je Škoda kupila za svoju kolekciju.

U osnovi već je tada počela priprema za renovaciju ovog automobila, a posljednjih godinu dana se intenzivno radilo na tom projektu i sada možemo vidjeti konačan rezultat, tj. u njemu će moći posebno uživati posjetitelji spomenutog muzeja.

Škoda 966 Supersport je ima aluminijsku karoseriju i dva različita motora obujma 1,1 i 1,2 litre, ovisno i razvojnoj fazi. Prvi je bio atmosferski motor s dva karburatora i snage 66 kW, odnosno 90 KS, a drugi imao do dva kompresora najveće snage od 132 kW, odnosno 180 KS. U konačnoj izvedbi u ovaj je model ugrađen prototipni 1,5-litreni motor sa četiri karburatora i/ili dva kompresora.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene