Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za dvije godine

Posljednja saznanja o sljedećem Volkswagenu Polo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za sada je dakako još uvijek prerano govoriti o konačnom dizajnu ovog modela, no izvori javljaju kako će novitet imati nižu liniju krova, dulji međuosovinski razmak te položenije vjetrobransko staklo.

Volkswagen je nedavno predstavio osvježenu izvedbu trenutne generacije kompaktnog modela Polo, a prema posljednjim saznanjima njegov će se nasljednik na tržištu pojaviti tijekom 2016. Konkretnije, njemački Auto Bild javlja kako će se raditi o "zrelijem automobilu sa sportskijim dizajnom i osjetno naprednijom tehnologijom". Kupcima će biti ponuđeno nekoliko karoserijskih izvedbi, uz osnovne verzije s trojim i petorim vratima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEST Pogledajte ove brojke i dva puta razmislite želite li voziti 200 km/h! Slika nije dostupna KLASIK Zašto će Volkswagenov kombi živjeti vječno?

Glasine kažu kako možemo očekivati sve između Speedstera i CrossPola, no dakako najveće šanse imaju upravo oni moeli od kojih se može očekivati najveća isplativost, poput CrossPola koji bi postao mali SUV ili manje limuzine, iako ona ne bi vjerojatno bila namijenjena europskim tržištima.

Ponudu paketa opreme će i dalje činiti paketi Trendline, Comfortline i Highline, a naglasak će biti na sigurnosti i infotainmentu. vrijedi reći i kako će novitet u odnosu na sadašnji model bez obzira na opremu biti i do 100 kg lakši.

Što se motorizacije tiče ona bi trebala uključivati 1.0 TSI snage 95 KS (66 kW) i 110 KS (81 kW), 1.4 TSI snage 150 KS (110 kW) i najvećeg okretnog momenta od 250 Nm te 1.8 i 2.0 TSI snage 185 KS, odnosno 231 KS (170 kW) i najvećeg okretnog momenta od 250, odnosno 370 Nm. Na kraju tu je i dieselski 1.4 TDI u izvedbama snage 75 KS (55 kW), 90 KS (66 kW) i 105 KS (77 kW).

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene