Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S autonomnim upravljanjem

Posljednja saznanja o novom Audiju A6

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sljedeća generacija audijevog konkuretna BMW-ovoj seriji 5 i mercedesovoj E klasi, odnosno novi A6 bi na tržište trebao stići u drugoj polovici iduće ili najkasnije početkom 2017. godine.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U prodaji krajem godine Audi temeljito osvježio ponudu modela A6 Slika nije dostupna DEKRA izvještaj Opel Insignia - automobil s najmanje kvarova

Tako izvori tvrde kako će novitet biti minimalno 100-tinjak kilograma lakši od svog prethodnika, a među glavnim adutima će svakako valjati izdvojiti bogato opremljeni high-tech interijer i sustav polu-autonomnog upravljanja koji će omogućiti ovom automobilu samostalno upravljanje do brzina od 60 km/h, odnosno na autoputu i do 120 km/h.

Također, tu je i novi sustav prilagodljivog zračnog ovjesa koji će koristiti sustav senzora i kamera s kojima će "skenirati" cestu te se trenutačno prilagoditi svim potencijalnim oštećenima i sl.

O motorizaciji i performansama je za sada prerano govoriti, no Auto Bild javlja kako će standardnu ponudu otvoriti 2,0-litreni 4-cilindrični motori, dok će joj vrh činiti 4.0 V8 TDI snage iznad 400 KS. Pored toga mogu se očekivati performance verzije, kao i plug-in hibridna izvedba s benzinskim 2.0 TFSI i električnim motorom.

Najdalje godinu dana nakon limuzine kupcima će biti ponuđene karavanske Avant te Allroad izvedbe, a najveći utjecaj na konačni izgled ovog automobila će svakako izvršiti konceptni model Prologue (na slici) kojeg je Audi do sada već predstavio u par izvedbi na nekoliko svjetskih auto salona.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene