Obavijesti Video Pretražite Navigacija
400 KS

Posljednja saznanja o BMW-u M2

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Friedrich Nitschke, koji bi sljedeće godine trebao napustiti mjesto šefa BMW-ovog M odjela, je u svom intervjuu otkrio nekoliko pojedinosti o željno očekivanom novitetu modelu M2.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi flagship BMW razmatra mogućnost lansiranja serije 9 Coupe? Slika nije dostupna Primjer sportske elegancje [VIDEO] Mercedes-Benz predstavio C klasu Coupe

Najvažnije od svega je svakako informacija kako će ovaj model pokretati 3.0-litreni redni 6-cilindrični motor, no neće se raditi o istom pogonskom stroju koji se ugrađuje u M3 i M4, već o novom motoru temeljenom na jedinici B57 koja će pak debitirati sljedeće godine u novoj seriji 7.

Izvedba ovog motora koja bi se ugrađivala u M2, kodnog imena S57 B30 bi trebala razvijati snagu oko 298 kW, odnosno preko 400 KS koje Nitschke naziva "magičnom brojkom". Također,. dodao je kako tu granicu ne bi trebalo biti teško dostići s obzirom na turbopunjače, no kako valja paziti da se ne našteti prodaji M4 čiji bi-turbo S55 B30 razvija snagu od 317 kW, odnosno 430 KS.

Dodajmo i kako bi M2 trebao standardno biti ponuđen sa stražnjim pogonom i 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, dok bi se u opcijskoj ponudi nalazio 7-stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke i ručicama na upravljaču. S ovim potonjim mjenjačem bi M2 do 100 km/h trebao stizati za oko 4,4 sekunde, odnosno 0,2 sekunde sporije od svog većeg brata, a najveća će mu brzina biti ograničena na 250 km/h.

Vrijedi reći i kako bi M2 zahvaljujući većoj upotrebi ugljičnih vlakana te pojedinih dijelova karoserije od kompozitne plastike trebao biti osjetno lakši od M235i Coupea koji teži 1530 kg. Kasnije bi BMW kupcima na pojedinim tržištima trebao ponuditi M2 Coupe s opcijskim xDrive pogonom na sva četiri kotača.

Premijera ovog automobila bi se trebala održati sljedeće jeseni na frankfurtskom auto salonu. Prve isporuke M2 Coupea bi trebale krenuti nedugo zatim, a M2 Cabriolet će stići 2016.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene