Obavijesti Video Pretražite Navigacija
1.8 Turbo

Polo GTI napokon dobio pravi muški motor i ručni mjenjač

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Manji i jednako popularni pripadnik GTI linije, Polo GTI dobio je facelift a najveća vijest svakako je uvođenje novog 1.8-litrenog turbo motora koji će zamijeniti dosadašnji 1.4-litreni turbo/kompresor.

Volkswagen je službeno predstavio osviježeni Polo GTI model netom pred javni debi na nadolazećem pariškom auto salonu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Osviježeni Polo GTI i dalje je trenutačno prepoznatljiv kao pripadnik GTI obitelji a faceliftom su uvedene tek neke suptilne promjene poput redizajniranog sportskog prednjeg branika, saćaste rešetke hladnjaka i crvenih ukrasnih elemenata. Stilske promjene nešto su manje uočljive na stražnjem kraju ali i tu nailazimo na novi stražnji branik te dvije ispušne cijevi.

Definitivno najveća novost je uvođenje 1.8-litrenog turbo motora koji dolazi iz nove obitelji motora VW Grupe a isti će pod poklopcem osviježenog Polo GTI-a dostavljati 190 KS i 320 Nm okretnog momenta što je povećanje od 10 KS i 70 Nm u odnosu na motor manje zapremnine od 1.4 litre koji je dosad pogonio mali GTI.

To će omogućiti malom sportskom hatchbacku da do stotke ubrza za samo 6.7 sekundi te da dosegne maksimalnu brzinu od 236 km/h. Golf GTI, čuvaj se, mali Polo je žešći nego ikada!

Još jedna značajna promjena u odnosu na Polo GTI prije facelifta jest da je ovaj model bio dostupan isključivo s proizvođačevim DSG mjenjačem s dvije spojke, dok će novi tj. osviježeni model biti moguće naručiti i sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem.

VW izbacio nove fotke Polo R WRC verzije

Sportski izgled prisutan je i u unutrašnjosti automobila gdje valja primijetiti upravljač s ravnim dnom te sportska sjedala. Cijeli interijer dodatno je naglašen elementima izvedenim u crnoj boji visokog sjaja i crvenim kontrastnim prošivima.

Osviježeni Polo GTI uživo ćemo moći vidjeti na pariškom auto salonu sljedećeg mjeseca a do tada uživajte u foto galeriji koju smo pripremili za vas!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene