Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Polaris Slingshot – praćka na tri kotača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon teaseara objavljenog početkom mjeseca, Polaris je u potpunosti predstavio novi Slingshot model koji izgleda fenomenalno!

Iako novi Polarisov proizvod izgleda poput rođaka KTM X-Bow jurilice, Slingshot ipak spada u kategoriju motocikala što znači da biste trebali obavezno nabaviti kacigu prije nego što se otisnete na vožnju nedavno predstavljenim Polarisovim Slingshot modelom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Međunarodna prezentacija [VOZILI SMO] Opel Karl Slika nije dostupna Novi korak [TEST] Opel Corsa 1.4 Turbo Colour Edition

U pogledu fizičkih dimenzija, ovaj trokotač mjeri 380 cm u dužinu, 197 cm u širinu te 132 cm u visinu, uz međuosovinski razmak od 266,7 cm te odmak od tla od 12,7 centimetara.

Polarisov trokotač leži na 18-inčnim naplatcima sprijeda i jednom 20-inčnom naplatku na stražnjem kraju dok su paneli karoserije izrađeni od polimera koji je otporan na koroziju te je otporniji na udarce od konvencionalnih materijala.

Polaris Slingshot pogoni 2.4-litreni EcoTEc motor sa 173 KS i 225 Nm okretnog momenta koji se šalju na stražnji kotač uz pomoć 5-stupanjskog ručnog mjenjača. Polaris još uvijek nije objavio službene brojke što se tiče performansi svog novog trokotača, ali obzirom da se radi o četverocilindričnom motoru koji pokreće tek 770 kg mase, za pretpostaviti je da bi Slingshot mogao u najmanju ruku biti prilično živahan na stazi.

Pod karoserijom leži tzv. 'double wishbone' ovjes od kovanog aluminija te elektronički servo sustav upravljanja s ESC-om. Također valja spomenuti projektorske prednje svjetlosne sklopove, LED stražnja svjetla te sigurnosne pojaseve u tri točke i elemente za zaštitu u slučaju prevrtanja.

Što se zabave tiče, Polaris Slingshot dolazi opremljen s 4.3-inčnim LCD ekranom s Bluetooth funkcijom, audio sustavom sa šest zvučnika, USB utorom. Slingshot također ima i dva pretinca za odlaganje predmeta na zaključavanje koja su dovoljno velika za spremanje kacige i ruksaka standardne veličine.

''Ovo vozilo na tri kotača nudi iskustvo kao da vozite motocikl – otvoren zrak i vjetar u kosi dok položaj na tri kotača ipak nudi ekstra dozu stabilnosti,'' kaže Chris Doucet, osoba zadužena za Slingshot projekt u tvrtci Polaris.

Iako dolazi opremljen s automobilskim sjedalima i sigurnosnim pojasevima u tri točke, vozač i suvozač ipak moraju nositi kacige, dok vozač mora posjedovati vozačku dozvolu A kategorije.

Početna cijena ovog ludog vozila iznosi 19.999 američkih dolara (cca 114.000,00 kn) a uz razne dodatke može se popesti na 23.999 dolara (cca 136.800,00 kn) koliko košta SL varijanta. U sklopu standardne opreme dobiva se dvogodišnja garancija a uz nadoplatu garancija se može produžiti za još tri godine.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene