Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pogledajte što ovaj Golf radi superautomobilima u utrkama ubrzanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovo je definitivno priča Davida i Golijata kakve često viđamo u svijetu tuninga automobila - VW Golf protiv superautomobila – a rezultati su nevjerojatni!

Vjernih obožavatelja Volkswagen Golf R modela ne manjka, o kojoj god generaciji govorili, a tako je i sa Golf R Mk6 modelom. Zbog svog dizajna, kombinacije motora i mjenjača i sveukupno uglađenog rada i, naravno, zamamnih performansi, ovo je vrhunski performansni hatchback.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Međutim, svaki pravi ljubitelj takvih automobila uvijek će vam reći da ne bi škodilo još malo više snage. Isto je pomislila i ekipa iz tuning kuće HGP Turbo, od kuda i dolazi ova priča o vrlo brzom Golfu!

Njemački tuneri mogli su se odlučiti na lakši put i doraditi 2.0-litreni redni četverocilindrični turbo motor, ubaciti i veći turbo te još par stvarčica kojima bi lako dostigli brojku od oko 450 KS. Ali, ne. Umjesto dorada standardnog motora, dečki su ga zamijenili sa 3.6-litrenim VR6 motorom iz Passata te su ga, između ostaloga, opremili i s dva turbo punjača.

Konačan rezultat ovog poduhvata jest maksimalnih 735 KS i 925 Nm okretnog momenta što je dovoljno da katapultira ovaj hatchback na steroidima koji su tuneri nazvali Golf R 3.6 Bi-Turbo od 0-100 km/h za svega 3 sekunde a maksimalna brzina koju postiže je nevjerojatnih 341 km/h (što je izmjereno putem GPS-a). A, ako vam to vrijeme ubrzanja nije dovoljno suludo, od 0-300 km/h potrebno mu je 22 sekunde. Takve se brojke dijelom mogu zahvaliti i izrazito brzom 7-stupanjskom mjenjaču s dvije spojke koji je HGP posebno doradio.

U zapadnoj Europi, točnije Njemačkoj, ovaj je automobil 100% cestovno legalan. Točna cijena kompletnog paketa nije poznata ali se kreće negdje oko 25.000 eura. Više detalje pogledajte na HGP stranici.

Evo zašto nije pametno utrkivati se automobilom po kiši

Ono što možete vidjeti u video prilozima je naoko prilično običan VW Golf koji se utrkuje sa raznim superautomobilima poput Lamborghini Gallarda, Ferrari 458 Speciale, BMW-a M6, Mercedes-Benz CLS63 AMG-a i drugima. Svi bi vjerojatno očekivali da je ovo nekakva šala, jer se čini gotovo nemogućim da bi Golf uopće imao šanse. Umjesto toga, ono što se dogodilo svakako je bilo veliko iznenađenje.

Neovisno o rezultatima utrke i tko se može pohvaliti da je taj dan ispao veća faca, velika većina ipak bi se, da im se ponudi, radije vozila gradom u Ferrariju ili BMW-u M6 nego u Golf R-u. A iako vozač VW-a vjerojatno jako voli svoj automobil, da se njemu ponudi izbor, pretpostavljamo da bi i on odabrao da se kući vrati u Ferrariju. U osnovi, ovo zapravo ne bi bila nikakva dilema da nismo vidjeli filmić koji vam donosimo. Teško je ne ostati impresioniran.

Morate vidjeti da biste povjerovali pa predlažemo da pogledate priložene filmiće. Više utrka pogledajte na youtube kanalu ekipe DragtimesInfo!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene