Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pogledajte kako nastaje Lamborghini Aventador

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lamborghini je izbacio video klip koji prikazuje kako se rađa novi Aventador i koliko truda inženjeri u Sant'Agata Bologneseu ulažu u izradu automobila kako bi bio najbolji što može biti.

Video prikazuje kako Aventador nastaje, prvo na listu papira, a zatim kao računalni model te besprijekorni proces izrade konačnog proizvoda.

Iako je poznato i vrapcima na grani da izrada Lamborghini Aventador LP700-4 s V12 motorom pod poklopcem nije jednostavna stvar, ekipa u Lamborghiniju željela je pokazati svijetu o kakvoj se kvaliteti izrade radi i koliko se zapravo pažnje pridaje i najmanjem detalju prilikom izrade svakog pojedinog Aventadora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Boli gledati Bravo, majstore: Spalio je Lamborghini Aventador zbog selfie fotografije Slika nije dostupna Lamborghini Gallardo Super Trofeo Stradale!

Inženjeri u Lamborghiniju koriste tehnološki napredne metode proizvodnje i materijale koji izgledaju kao da su izašli iz SF stripa za izradu ultra-lake karoserije od karbonskih vlakana i motor koji pokreće ovu zvijer na kotačima.

U videu se na trenutke može vidjeti kako zapravo izgleda tvornica gdje se rađaju razjareni bikovi. Aventador iz svog 6.5-litrenog V12 motora izvlači čak 700 KS pri čemu je maksimalna snaga dostupna pri 8.250 o/min dok je maksimalan okretni moment od 700 Nm dolazi pri 5.500 o/min.

Novi Lambo dolazi opremljen s modernim tehnikalijama poput 'pushrod' ovjesa, koji po prvi put vidimo van Formule 1 te jednako tehnološki naprednim i izuzetno brzim sustavom prijenosa. Interijer je drastično izmijenjen i pokazuje znakove uplitanja novih njemačkih vlasnika, poimence Audi AG-a koji je pak u vlasništvu VW Grupe, iako čini se da su Nijemci odlučili ostaviti dizajnerski dio posla Talijanima.

Lamborghini je tradicionalno poznat kao proizvođač automobila koji je posebno vješt u stvaranju doista zlokobno dobrih i brzih superautomobila, a njihova kreativnost dolazi do izražaja i u nazivima automobila. 'Aventador' je ime bika koji se borio u Saragossa Areni 1993. godine prilikom čega je osvojio 'Trofeo de la Peña La Madroñera' za iznimnu hrabrost.

Hrabrost da se suprotstavi novom svijetu sportskih superautomobila ono je što definira novi top model iz Lamborghinija. Današnji svijet superautomobila iznimno je tehnološki napredan, a u igru je ušlo puno novih imena. Lamborghini je reklamirajući novi Aventador često spominjao njegovu 'monocoque' konstrukciju od karbonskih vlakana i ubrzanje do stotke od 2,9 sekundi, međutim hoće li to biti dovoljno?

'Aventador je dizajnerski i tehnološki preskočio dvije generacije, a iako je automobil rezultat sasvim novog projekta, istovremeno je odraz vrijednosti našeg brenda kojima ostajemo vjerni i dosljedni. Aventador je ekstreman kako po dizajnu tako i po performansama, beskompromisan u pogledu standarda kvalitete i tehnološke opremljenosti, te nedvojbeno talijanske krvi po svom stilu i utjelovljenju savršenstva', rekao je predsjednik i izvršni direktor tvrtke Automobili Lamborghini, Stephan Winkelmann.

Proces izrade novog superautomobila izgleda otprilike ovako: prvo nastaju skice nakon čega se ti crteži prebacuju u računalo, zatim se kreće s testiranjem materijala za izradu automobila, a onda počinje rad na 12-cilindarskom srcu automobila koje leži odmah iza putničke kabine.

Krajnji rezultat ovog intenzivnog procesa je automobil koji će nesumnjivo ući u povijest kao jedan od najljepših Lamborghini automobila ikada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene