Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pogledajte fenomenalnu restauraciju Alfe 1600 GTA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa iz tvrtke Alfaholics pokazala nam je svoj najnoviji uradak – fenomenalnu restauraciju legendarnog modela Alfa Romeo 1600 GTA.

Alfaholics vode tri stručnjaka za klasične Alfa Romeo automobile, Britanci Richard Banks, Max Banks i Andrew Banks, koji nude usluge servisa i restauracije za vlasnike Alfa Romeo modela. Njihovi klijenti dobivaju najstručniju uslugu i savjete koji su rezultat 30-godišnje karijere Richarda Banksa u restauraciji klasičnih ljepotica te 10 godina utrkivanja i razvoja trkaćih dijelova. Neovisno radi li se o mehaničkim ili estetskim radovima, ili radovima na karoseriji, Alfaholics ima izuzetno veliku ponudu novih i zamjenskih dijelova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napokon i službeno: e-M3 Rimac Automobila drži dva svjetska rekorda! Slika nije dostupna Nasljednik rally legende - Peugeot 208 Type R5

S više od 30 godina iskustva u restauriranju i utrkivanju klasičnim Alfa Romeo automobilima u Giulia liniji, njihovo praktično iskustvo u svim aspektima vezanim za ove automobile omogućava timu Alfaholicsa nenadmašnu razinu kvalitete pri restauracijskim projektima i tehničke podrške.

Prošle godine dobili su novu priliku da se ponovo dokažu u restauriranju Alfinih klasičnih ljepotica, a ovog puta pod ruke im je pala Alfa 1600 GTA koja je nakon sudara (u utrci) doživjela teška oštećenja.

Automobil je cijeli svoj radni vijek korišten za utrke a iako to nije bio lak život te je u konačnici pretrpio teška oštećenja, to je također značilo da na karoseriji nema niti jednog traga hrđe obzirom da je izvan utrka uredno stajao u garaži.

Nakon uklanjanja aluminijskih komponenti, krenuli su radovi na šasiji. Struktura pragova na desnoj strani bila je preteško oštećena te su isti izrezani i zamijenjeni novima. Lijeva strana bila je u dobrom stanju i više-manje neoštećena. Krov je bio potpuno slupan te je ugrađen novi okvir krovišta.

Nakon toga šasija je prošla tretman pjeskarenja kako bi se uklonila stara boja te je zatim premazana zaštitnim slojem prije nego što je vraćena u radionicu Alfaholicsa. Stare rupe za trkaće komponente su zavarene a prije nego što je Alfa poslana stručnjacima za rad s aluminijem, ugrađen je ovjes te je podešena visina od tla.

Originalno krovište uspješno je sačuvano kao i baza stražnjeg vjetrobranskog stakla i drugih dijelova karoserije na stražnjem kraju. Svi ostali dijelovi karoserije napravljeni su iznova u garaži Alfaholicsa na temelju serijskih komponenti izvorne Alfe 1600 GTA. Nakon toga izrađene su finalne komponente za prednji i stražnji kraj i ugrađene na automobil.

Klijentu Alfaholicsa koji je naručio restauraciju ove vrlo posebne Alfe Romeo 1600 GTA jako se dopala kombinacija boja Sprint GTV modela koji mu je ekipa iz Alfaholicsa izradila za vikend utrke prošle godine, te ih je i ovoga puta zamolio da primijene istu kombinaciju na njegov GTA model.

Srebrna boja aluminija savršeno dovodi do izražaja linije automobila i razne detalje, posebice na prednjem kraju te će se definitivno isticati među morem crvenih, bijelih i žutih GTA modela na europskoj FIA sceni.

Obzirom da se radi o čistokrvnom trkaćem automobilu unutrašnjost je kompletno gola kako bi se masa svela na minimum te je tek obojana istim prozirnim zaštitnim premazom kao i vanjski dio karoserije.

Nakon što je posao s karoserijom završen, tim Alfaholicsa bacio se na ugradnju svjetlosnih sklopova, elektronike, komandne ploče i kontrolne jedinice. Sljedeći veliki korak nakon toga bili su radovi na motoru.

Podaci o motoru i cijena kompletnog posla jedini su ostali tajni po molbi vlasnika. Nadamo se da ćemo uskoro saznati i te podatke a do tada uživajte u galeriji fotografija jednog od najljepših trkačih automobila kojeg smo ikad vidjeli!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene