Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Talijanski dizajn

FOTO Pogled u prošlost: Ovo je vrlo rijedak primjerak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
VSOC, prodajni salon u Nizozemskoj koji je specijaliziran za oldtimere trenutačno u ponudi ima izuzetno rijedak Citroen DS 21 Decapotable proizveden 1968. godine pa smo se i mi ovim putem prisjetili ovog fenomenalnog kabrioleta!

Citroen DS je automobil koji je proizvodio i prodavao francuski brend Citroen od 1955. do 1975. godine a dizajn kompletnog automobila potpisivali su talijanski kipar i industrijski dizajner Flaminio Bertoni te francuski inženjer aeronautike Andre Lefebvre. DS je bio poznat po svom futurističkom i aerodinamičnom dizajnu karoserije i inovativnim tehnologijama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine? Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom

Najpoželjnija varijanta karoserije ovog DS modela (na francuskom 'Déesse' što u doslovnom prijevodu znači 'božica') bila je upravo ova kabriolet varijanta. Ovaj klasik proizveo se u seriji od tek 95 komada a za izradu karoserije zaslužan je francuski dizajner karoserija Henri Chapron.

Ovaj konkretni automobil kojeg vidimo na slikama, u Arctic Blue boji karoserije, u Nizozemsku je uvezen iz Kanade 1993. godine nakon čega ga je restaurirao stručnjak za Citroenove klasične automobile potrošivši 500 sati samo na karoseriji.

Pogled u prošlost: totalno cool Citroen DS sa V8 motorom

Motor je također repariran a prodavatelj kaže da je automobil stvarno u dobrom voznom stanju. Restaurirani su i interijer, kromirani detalji, elektrika, ovjes, kotači, gume, pomični krov i ispušni sustav od nehrđajućeg čelika.

Ovaj francuski ljepotan opremljen je 2.2-litrenim OHV četverocilindričnim motorom s Weber dvostrukim rasplinjačem sa 140 KS. Motor je uparen s 4-stupanjskim poluautomatskim mjenjačem, neovisnim i podesivim ovjesom sprijeda i straga te hidrauličnim prednjim diskovima dok su na stražnjem kraju bubanj-kočnice.

Za ugodnu vožnju na veće udaljenosti, pravi entuzijasti neće moći naći bolje od ovog izrazito cool i avangardnog Chapron Decapotable modela.

Ovaj prekrasni klasik trenutno se prodaje po cijeni od 155.000 eura a svu njegovu čar i ljepotu možete vidjeti u našoj velikoj foto galeriji!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene