Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Peugeot napokon izbacio 308 model sa GT opremom i jačim motorima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dužeg čekanja, Peugeot je napokon predstavio sportske verzije 308 modela – upoznajte 308 GT!

Peugeot je bio poznat kao proizvođač sportskih hatchback modela s dobrim upravljačkim sposobnostima ali trenutno se prilično muči održati tu reputaciju. Postojeća generacija 308 modela nije osvojila javnost svojim oštrim upravljačkim sposobnostima, ali nakon izbacivanja toliko performansnih verzija tijekom proteklih nekoliko godina, možda i Peugeot razmišlja o tome što konkurencija radi i pritom pažljivo vodi bilješke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Dok čekamo prave zvijeri u obliku 308 Gti modela sada nam Peugeot predstavlja GT model. Novi sportski 308GT u prodaju bi trebao stići u listopadu ove godine i to u hatchback i karavanskoj formi, a osim oznake GT kupci mogu očekivati neke manje vizualne promjene.

GT inačice lako ćete razlikovati od slabijih 308 modela time što je logo Peugeota postavljen na drugačije mjesto te se nalazi na rešetci umjesto na poklopcu motora. Uz to, valja spomenuti nove LED svjetlosne sklopove i indikatore za promjenu smjera na prednjem kraju dok je stražnji kraj obogaćen lakiranim crnim difuzorom i duplim ispušnim cijevima.

Uz blagi makeover s naglaskom na izraženije bočne pragove i 18-inčne naplatke koji su ekskluzivno dostupni s ovim modelom, spušten je i ovjes za sportskiji vanjski dojam a iz Peugeota kažu da su time također pokušali unaprijediti držanje na cesti.

Novi 308 GT biti će dostupan s dva različita agregata. Najjači u ponudi je 1.6-litreni THP četverocilindrični motor s 205 KS i 285 Nm okretnog momenta koji je dostupan u rasponu od 1.750 do 4.500 o/min. Isti dolazi uparen s 6-stupanjskim ručnim mjenjačem.

Druga opcija na raspolaganju je 2.0-litreni BlueHDI dizelski četverocilindrični motor sa 180 KS i 400 Nm dostupnih pri 2.000 o/min. Ovaj motor nuditi će se u kombinaciji s automatskim mjenjačem.

Ultra štedljivi Peugeot 308 može trošiti ispod 3 litre

Mali 208 GTi od sada sa 208 KS

Francuski proizvođač također je rekao za medije da su inženjeri doradili i ovjes automobila dok papučica gasa odsad nudi još bolji odaziv zahvaljujući dodatku Driver Sport paketa koji dolazi standardno sa svakim 308 GT modelom.

Novi 308 GT modeli u prodaju stižu u listopadu a cijene će također biti objavljene prilikom službenog debija automobila na pariškom auto salonu. Performanse za oba modela biti će poznate bliže datumu lansiranja a do tada uživajte u foto galeriji trenutno najjačeg 308 modela u ponudi!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene