Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

PEUGEOT NA GROBNIKU POKAZAO SPORTSKI KARAKTER

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošli je četvrtak Grobnik i okolica odjekivala zvukovima sportskih automobila, a brojni su ljubitelji brzine iskoristili priliku iskušati pokoji adrenalinski užitak brze vožnje.

Festival brzine pružio je svima priliku da u sigurnosti staze iskušaju svoje automobile ili isprobaju neke od noviteta. Peugeot Hrvatska je iskoristio priliku i predstavio novi sportski automobil 208 Gti, koji sa svojih 200 konja nudi čiste adrenalinske užitke, dok su brojni posjetitelji mogli uživati i u brzim vožnjama stazom u rukama iskusnih pilota.

Pročitajte i ovo Bačvice Kulturno dobro Njegovo veličanstvo picigin: Igra koja je tu bila prije turizma zaigra se i po buri, kiši, pa čak i snijegu Slika nije dostupna Odskače od prosjeka Vrhunac razigranosti Peugeotovog RCZ-a

Testni automobili nisu mirovali cijeli dan, pruživši više od stotinu gostiju suvozačko iskustvo par brzih krugova grobničke staze. Uz kompaktnu 208-icu, i sportski kupe RCZ, zvijezda prezentacije bio je i RCZ Peugeot Sport, natjecateljska inačica ovog kupea. Iako opremljen serijskim motorom, ojačanim na 250 KS, RCZ Peugeot Sport čisto je natjecateljsko vozilo sa brojnim uspjesima u utrkama izdržljivosti poput višestrukih pobjeda u klasi na 24 sata Nurburgringa.

Bilo je teško ne zamijetiti Roberta Knjaza, koji je privremeno zamijenio svoj cestovni automobil za brzi i elegantni kupe RCZ Peugeot Sport i provezao se u njemu kao suvozač nekoliko brzih krugova po stazi. "Skučeno je, vruće, ali nisam vjerovao da će biti ovako brzo." bile su prve riječi popularnog TV voditelja nakon što se, uz dosta truda, izvukao iz čeličnim cijevima osigurane unutrašnjosti ovog trkačkog bolida.

No, posebna poslastica odvijala se visoko iznad Grobničke staze, na Platku, gdje je prezentiran 208 R2, reli inačica popularnog Peugeot kompakta. Ovaj model nasljeđuje iznimno laganu karoseriju novog 208 i uz 185 KS snažan atmosferski motor i natjecateljski ovjes pretvara se u pravu jurilicu za uske planinske ceste.

Snagu i brzinu vožnje u RCZ Peugeot Sport i u 208 R2 iskusila je i popularna voditeljica Marijana Batinić. Nakon divlje vožnje na Platku u Peugeot 208 R2 uzbuđeno je izjavila : "Ovo je ono, adrenalin na najžešće, dođe ti da vrištiš!"

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene