Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Peugeot izbacuje karavansku verziju 308 modela s čak 610 litara zapremine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peugeot je predstavio svoj novi 308 SW model sa zapremninom prtljažnika od čak 610 litara koji će javnost moći pobliže pogledati na ženevskom auto salonu u ožujku.

S dolaskom novog 308 modela koji je već u prodaji, Peugeot je odlučio proširiti ponudu svojih modela srednje klase s novom karoserijskom varijantom. Poput hatchback inačice, novi Peugeot 308 SW u potpunosti je redizajniran te donosi ponajbolje brojke u klasi ponajprije u pogledu zapremnine prtljažnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Savjeti stručnjaka Stigle vrućine, evo kako pripremiti automobil da se lakše bori s njima Slika nije dostupna Međunarodna prezentacija [VOZILI SMO] Peugeot 208 Facelift

Peugeotovi dizajneri odlučili su podariti ovom prostranom i dinamičnom karavanu atraktivan vanjski izgled koji je elegantan i istovremeno sportski. Svojim velikodušnim proporcijama, točnije 4.58 metara dužine i 1.47 metara visine, bez poteškoća premašuje očekivanja i zahtjeve kupaca ove klase vozila te pruža i više nego dovoljno prostora, svestranost uporabe i praktičnost.

S prtljažnikom zapremnine 610 litara, novi Peugeot 308 SW među vodećima je u svojoj pripadajućoj klasi gdje Civic Tourer drži rekord s prtljažnikom zapremnine 624 litre, dakle 14 litara više od novog 308.

Modularnost unutrašnjeg prostora i izuzetna jednostavnost i praktičnost korištenja također su jedni od glavnih aduta novog karavana. Sjedala se preklapaju jednim jednostavnim korakom iz prostora prtljažnika a većoj učinkovitosti pomaže potpuno ravna podnica. Kvaliteta izrade i materijala pak dostojna je više kategorije vozila.

Poput hatchback varijante, novi Peugeot 308 SW okoristio se proizvođačevom EMP2 platformom (Efficient Modular Platform) kojom je optimizirana ušteda mase i osigurana još bolja dinamika i učinkovitost. U konačnici je novi Peugeot 308 SW čak 140 kg lakši od svog prethodnika što uvelike utječe na sveukupno vozno iskustvo.

Hibridni Peugeot 208 trošit će samo 2.1 l/100km

Predstavljen novi Peugeot 308

Prilikom lansiranja na tržište novi 308 SW model biti će dostupan s benzinskim i dizelskim agregatima koji ispunjavaju Euro 6 normu i nude izvanredne performanse. Nova verzija BlueHDI motora ispušta vrlo niskih 85 g/km CO2 te postavlja nove standarde u ovoj klasi vozila.

U unutrašnjosti nailazimo na proizvođačev i-Cockpit koji je moderan, elegantan i inovativan te pruža vozaču i putnicima estetski čisto i ugodno okruženje.

Nova generacija 308 karavana proizvoditi će se u Sochauxu u Francuskoj dok će agregati dolaziti iz pogona u Tremeryju i Douvrinu. Novi Peugeot 308 SW premijerno će biti predstavljen na ženevskom auto salonu u ožujku dok u prodajne salone na domaćem, europskom tržištu stiže u proljeće.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene