Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dodge Charger SRT Hellcat

Ovo je najbrža i najjača limuzina na svijetu (NOVI VIDEO)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Detroita je stigla službena potvrda informacije koju čekamo već dugo vremena. Dodge je predstavio Charger SRT Hellcat, najbržu i najjaču serijski proizvodnu limuzinu na svijetu!

Ma kakav BMW M5 ili Mercedes-Benz S65 AMG? Sudeći po brojkama koje je objavio Dodge, novi Charger SRT Hellcat doista bi mogla biti najbrža i najjača serijski proizvodna limuzina u svijetu, a ujedno i najsvestraniji i tehnološki najnapredniji američki 'muscle car' s četiri vrata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Subaru u Los Angelesu pokazao novi WRX model Slika nije dostupna Pravi dragulj iz Bugarske – Trabant RS

Teško će biti pronaći bilo koju drugu serijski proizvodnu limuzinu koja se može pohvaliti s više konjića od Charger Hellcata koji nudi 707 KS i 880 Nm okretnog momenta iz HEMI 6.2 litrenog V8 motora sa superpunjačem. Tu bi se mogao Brabus nasmijat sa svojom S klasom i 800 KS ali to je limitirani model po barem 5x većoj cijeni!

Dodgeova super-limuzina biti će dostupna isključivo sa stražnjim pogonom i 8-stupanjskim automatskim mjenjačem koji brzine mijenja za munjevitih 160 milisekundi.

Ubrzanje do 100 km/h traje samo 3,8 sekundi uz maksimalnu brzinu preko 300 km/h. Automobil do 400 metara ubrzava za 11 sekundi! Dodge naglašava da je ubrzanje iz vožnje jednako ubrzanju mlaznih aviona!!!

Tijekom službene prezentacije, šef Dodgea, Tim Kuniskis rekao je da Charger SRT Hellcat na vazi pokazuje oko 45 kg više u odnosu na Challengera čija masa iznosi 2.114 kg dok je raspodjela mase gotovo savršenih 54:46.

Posebnu pažnju valja pokloniti 390-milimetarskim Brembo dvodijelnim diskovima s 6-klipnim kočionim kliještima na prednjem kraju te 4-klipnim kliještima na stražnjim kotačima. 20-inčni naplatci od kovanog aluminija omotani su u Pirelli P Zero performansne gume dimenzija 275/40 ZR dok za upravljivost također brine i podesivi ovjes.

Kako vam se dopada Widebody kit za Dodge Challenger SRT-8?

Dodge Challenger SRT Hellcat

Osim suludog motora, dizajneri su dodali agresivnu prednju masku s novom rešetkom koja je na bokovima omeđena LED svjetlosnim sklopovima. Model također ima i tzv. 'power bulge' poklopac motora što zapravo znači da ima izbočenje na sredini svog aluminijskog poklopca motora gdje se također nalazi i usisnik za dotok hladnog zraka te posebne otvore za ispuštanje vrućeg zraka.

Sportski karakter prenesen je i u izgled unutrašnjosti gdje nailazimo na upravljač s ravnim dnom te grijana i ventilirana sportska sjedala koja su prekrivena Nappa kožom i Alcantarom. Još neki cool detalji su Harman Kardon audio sustav s 18 zvučnika, Uconnect infotainment sustav s 8.4-inčnim ekranom te digitalni mjerni instrumenti.

Novi Charger SRT Hellcat u prodaju stiže početkom sljedeće godine pri još nepoznatoj cijeni ali za očekivati je da će preporučena maloprodajna cijena biti blizu cijeni od 60.000 dolara koliko je potrebno izdvojiti za Challenger SRT Hellcat.

Izvršni direktor Dodgea također je osporio glasine da će proizvodnja biti ograničena na 1.200 jednica što znači da će novog Dodge Charger SRT Hellcata biti dovoljno za sve koji si ga mogu priuštiti.

Za kraj, uživajte u velikoj foto galeriji i video prilozima!

UPDATE: dodani novi video materijali.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene