Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazne od 300 do 800 eura

Oprez: Lažne slovenske vinjete, a kazna čak i zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
DARS, slovenska agencija koja upravlja autocestama, objavila je kako je uočila pojavu cirkulacije krivotvorenih godišnjih vinjeta za automobile. Upozoravaju vozače da budu oprezni gdje kupuju vinjete i kako one izgledaju.

U slučaju da vas službenici DARS-a ili policija zateknu s lažnom vinjetom, privest će vas i kazniti zbog vožnje bez vinjete, za što je predviđena kazna od 300 do 800 eura, no prema važećem zakonu, posjedovanje lažne vinjete može se kazniti i zatvorskom kaznom do 3 godine.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Walter Zakrajšek - 3 Blizu granice s Hrvatskom Završena akcija spašavanja: Otkriveno stanje speleologa, a spasilačka služba razmišljala je i o miniranju Domagoj Mikić i Damijan Šinigoj - 4 Teško je ozlijeđen Speleolog upao u špilju duboku 150 metara: Akcija spašavanja trajala 18 sati

Papir krivotvorenih vinjeta je jeftiniji i grublji, dok je na pravim vinjetama gladak i celulozan. Još jedna uočljiva razlika je da na krivotvorenim vinjetama nema zaštitne crte na kojoj piše 'Odstranite zaštitnu foliju'. DARS upozorava vozače da se vinjete kupuju samo na službenim prodajnim mjestima, gdje će dobiti i račun.
 

Automotiv gledajte nedjeljom, u jutarnjem terminu programa Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene