Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Praktičnija Astra

Opel predstavio karavansku Sports Tourer izvedbu nove Astre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što smo u lipnju imali priliku vidjeti kako izgleda nova generacije Astre u standardnoj hatchback izvedbi, proizvođač iz Rüsselsheima nam je pred frankfurtsku premijeru ovog automobila predstavio i njegovu karavansku izvedbu, koja će dakako nositi oznaku Astra Sports Tourer.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oko 285 KS Nova Opel Astra OPC s 1.6 turbo motorom Slika nije dostupna Borba za svaki gram [PREMIJERE] Opel Astra K

Što se dizajna tiče praktičnija izvedba Astre K je u osnovi hatchback s produljenim stražnjim krajem što je rezultiralo i povećanjem zapremine prtljažnika i to za 80 l. S preklopljenom stražnjom klupom obujam prtljažnika raste na 1630 l. To je osjetno povećanje u odnosu na prethodni model, a recimo kako su vanjske dimenzije ostale gotovo identične (4702 x 1871 x 1499 mm).

Naslon stražnje klupe će biti moguće preklopiti u omjeru 40:20:40, a u opcijskoj će se opremi nalaziti i FlexOrganizer paket koji će uključivati prtljažne mrežice, vodilice i pričvršćivače. Također, u dodatnoj će se opremi moći naručiti i električno otvorivi poklopac prtljažnika s hands-free funkcijom, odnosno mogućnošću automatskog otvaranja prolaskom noge ispod stražnjeg branika, odnosno laganim udarcem u njega.

Daljnjim udarcem poklopac se zatvara. Ovaj pametan sustav može otkriti svaku prepreku i zaustaviti mehanizam u slučaju opasnosti. Uz to, poklopac prtljažnika i dalje se može otvoriti putem prekidača na vozačevoj strani ili putem daljinskog upravljača integriranog s ključem.

Zahvaljujući novoj platformi nova će Astra Sports Tourer težiti 200 kg manje od prethodnika (tzv. ulazni model teži 1263 kg - s vozačem), a pokretat će ju motorizacija preuzeta u cijelosti iz hatchbacka. Drugim riječima, kucima će na izboru stajati turbo benzinskim i dieselskih motora, a ponudu će otvoriti 3-cilindrični 1.0 snage 105 KS kojega slijedi 1,4 snage 125 KS i 150 KS te 1.6 CDTi snage 95 i 136 KS. Vrh ponude će činiti 1.6 turbo snage 200 KS te najvećeg okretnog momenta od 200 Nm.

Interijer te popis opreme, standardne i opcijske, će gotovo u potpunosti biti identičan onom na hatchbacku, a vrijedi istaknuti i kako će Sports Tourer biti dostupan s IntelliLux LED matrix svjetlima, unaprijeđeni sustav Opel Eye s automatskim kočenjem, posljednjim opelovim infotainment sustavom i sl.

Knjiga narudžbi za ovaj model na njemačkom tržištu će se otvoriti u već u listopadu, dakle odmah nakon frankfurtskog auto salona, a nedugo zatim će stići i na druga europska tržišta, uključujući i ono naše.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene